Burgemeester Kroon sluit drugslab aan Goormatenweg Overdinkel

Op last van burgemeester Cia Kroon is vandaag een schuur aan de Goormatenweg in Overdinkel gesloten in verband met overtreding van de Opiumwet.

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat in de schuur een cocaïnewasserij gevestigd was, waar op grote schaal harddrugs werd geproduceerd of bewerkt. Vanwege deze overtreding van de Opiumwet is de schuur voor een periode van twaalf maanden gesloten tot en met 4 januari 2025.

Sluitingsbeleid

De gemeente Losser voert een sluitingsbeleid bij het aantreffen van hard- en softdrugs in een pand. Dit gebeurt in nauwe samenwerking tussen gemeenten, politie en Openbaar Ministerie. Het sluitingsbeleid is bedoeld om een einde te maken aan de drugshandel, overlast en de aanloop van drugsgebruikers en criminelen.

Vermoedens van drugshandel blijven melden

Het drugslab was gevestigd in het buitengebied van Overdinkel en kwam aan het licht omdat voorbijgangers melding maakten van een sterke geur. Het is belangrijk dat mensen vermoedens van verdachte situaties melden. Signalen van een drugslab zijn onder meer opvallend gebruik van blauwe vaten en jerrycans, veel busjes en gesloten aanhangers rond een pand, een sterke geur of afgedekte ramen die niet open gaan.

De politie is hiervoor bereikbaar via 0900 8844 en via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.

Geplaatst in: Gemeente, Nieuws, Overdinkel
Hallo Losser - Alles van, voor en over Gemeente Losser
AUTEUR

Nieuwsredactie Hallo Losser

Hallo Losser wordt actueel gehouden door een groot aantal vrijwilligers. Wij geloven dat de Gemeente Losser vitaal en energiek blijft als we weten wat er speelt in de dorpen en als kleurrijke inwoners van onze gemeente een plek hebben om hun verhaal te vertellen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud