Burgemeester Kok sluit woning aan Lijsterbesstraat in Losser

Drugs_Unsplash

Op last van burgemeester Gerrit Jan Kok is vandaag een woning aan de Lijsterbesstraat in Losser gesloten in verband met overtreding van de Opiumwet. In de woning zijn materialen en chemicaliën gevonden die gebruikt worden voor het produceren van synthetische drugs. Vanwege deze overtreding van de Opiumwet is de woning voor een periode van vijf maanden gesloten tot en met 28 november 2024.

Sluitingsbeleid
De gemeente Losser voert een sluitingsbeleid bij het aantreffen van hard- en softdrugs in een pand. Dit gebeurt in nauwe samenwerking tussen gemeenten, politie en Openbaar Ministerie. In de woning waren gevaarlijke stoffen aanwezig. Met het sluiten van de woning wil de gemeente voorkomen dat er opnieuw een gevaarlijke situatie ontstaat en wordt de leefbaarheid en veiligheid in de wijk hersteld.

Vermoedens van drugshandel blijven melden
Een drugslab zorgt voor een gevaarlijke situatie, niet alleen voor de bewoners van het huis, maar ook voor de omgeving. Het is daarom belangrijk dat mensen vermoedens van drugslabs of andere verdachte situaties melden. Signalen van een drugslab zijn onder meer opvallend gebruik van blauwe vaten en jerrycans, veel busjes en gesloten aanhangers rond een pand, een sterke geur of afgedekte ramen die niet open gaan.

De politie is hiervoor bereikbaar via 0900 8844 en via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.

Geplaatst in: Gemeente, Nieuws
Hallo Losser - Alles van, voor en over Gemeente Losser
AUTEUR

Nieuwsredactie Hallo Losser

Hallo Losser wordt actueel gehouden door een groot aantal vrijwilligers. Wij geloven dat de Gemeente Losser vitaal en energiek blijft als we weten wat er speelt in de dorpen en als kleurrijke inwoners van onze gemeente een plek hebben om hun verhaal te vertellen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud