Bruegheliaans Festijn trekt weer veel bezoekers naar Losser

Het Bruegheliaans Festijn, dat dit weekend plaatsvond in Losser, was opnieuw een groot succes. Onder een stralende zon en bij zomerse temperaturen wisten tienduizenden mensen uit Losser en de verre omgeving de weg naar het evenement te vinden.

Voor velen was het festijn niet alleen een plek om te genieten van muziek en vermaak, maar ook een gelegenheid om oude bekenden te treffen, wat het tot een ware reünie maakte.

De sfeer op het festijn was gedurende het hele evenement gemoedelijk en gezellig. Ondanks de drukte verliepen de avonden zonder noemenswaardige problemen, op één incident na.

De terrassen zaten vol, en er was veel te doen voor jong en oud. Kinderen konden zich uitleven bij diverse leuke attracties, en er waren optredens van bekende artiesten als Jannes en Mental Theo. Ook streekartiesten kregen een podium, mede mogelijk gemaakt door RTV-Losser, die hiermee de lokale muziekcultuur in de schijnwerpers zette.

De jaarlijkse kinderkramerie was weer een terugkerend succes met veel deelnemers en koopjesjagers. Het Raadhuisplein was omgetoverd tot een strand waar beachvolleybal werd gespeeld. Veel verschillende kramen en foodtrucks zorgden ervoor dat niemand honger hoefde te hebben. Met uiteraard weer de traditionele lange rij voor de aardappelpannekoeken van Klootschietvereniging Kolkersveld.

De Slag om Losser 2025

Tijdens Brueghel kondigde Hallo Losser de datum aan van De Slag om Losser 2025. Deze spectaculaire dorpsquiz zal plaatsvinden op zaterdag 30 augustus 2025. Teams kunnen zich vanaf vandaag al inschrijven via deze pagina.

Al met al kan de organisatie weer terugkijken op een geslaagd Bruegheliaans Festijn.

Foto’s: Hallo Losser

Geplaatst in: Nieuws
Peter Langela
AUTEUR

Peter Langela

Ik woon in Losser, samen met mijn vrouw Karin en onze hond Tara. Mijn hobbies zijn koken (vegan), wandelen, reizen en technologie. Ik ben bezig met het schrijven van een kookboek over plantaardig koken. Naast het ondernemerschap werk ik als business developer en start-up coach voor Universiteit Twente, Novel-T en imec.istart.nl. Voor Hallo Losser ben ik bestuurslid en nieuwsredacteur.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud