Brandweer Losser neemt nieuwe autotankspuit feestelijk in gebruik

Vrijdagavond heeft de korpsleiding de nieuwe autotankspuit (TS) officieel overgedragen aan de korpsleden van kazerne Losser. De brandweerkazerne in Losser telt 28 vrijwilligers en heeft jaarlijks zo’n 100 uitrukken. Bij de overdracht reed de nieuwe TS, begeleid door muziek, rook en sirene de kazerne uit. Dit alles in aanwezigheid van burgemeester Cia Kroon, die zich uitgebreid liet informeren over de TS. 

Compleet nieuwe vloot

De nieuwe voertuigen vervangen de huidige TS’en, die na jaren dienst- en inzeturen aan vervanging toe zijn. Sinds 2021 is een deel van de Twentse vloot al vervangen. Sinds november 2023 wordt op nog 16 kazernes de tankautospuit vervanen. Als de laatste in 2024 in ontvangst is genomen, zijn alle 29 Twentse kazernes voorzien van het nieuwe type voertuig. Het personeel van Losser is enthousiast over de nieuwe auto: “We zijn blij met de nieuwe tankautospuit, het nieuwe Iveco onderstel zal zich perfect gedragen op de wegen in Losser. De vernieuwde uitrusting sluit goed aan bij de nieuwe kijk op brandbestrijding en hygiëne”, vertellen kazernecoördinatoren Jeroen Ensink en Harry Baas.

Uniek voertuig

De nieuwe tankautospuiten zijn speciaal voor Brandweer Twente ontworpen en uitgerust met de modernste apparatuur en innovatieve snufjes. Het voertuig is zo efficiënt mogelijk ingericht. De uitlaat is bijvoorbeeld erg compact waardoor er geen opbergruimte verloren gaat. Daarnaast is de ruime manschappencabine kenmerkend, hier is plek voor in totaal zeven personen. De bepakking en de materialen, die bij het begin van een inzet nodig zijn, hebben een plek gekregen in de manschappencabine. Zo kunnen de brandweermensen de inzet zo efficiënt mogelijk uitvoeren. Niet alleen het voertuig, maar ook de bepakking is nieuw. Een groot deel van deze materialen is geleverd door Twentse ondernemers.

Technische specificaties

  • Chassis: Iveco Eurocargo Fire Fighting 160E32 4×2 (Euro 6)
  • Opbouw: Hilton/Magirus TLF2000
  • Motor: 6-cilinder diesel, 235 kW (320 PK)
  • Aandrijving: automatische versnellingsbak (Allisson)
  • Wielbasis: 4.185 mm

Geplaatst in: Gemeente, Nieuws
Theo Kip
AUTEUR

Theo Kip

Ik maak deel uit van de nieuwsredactie. Plaats persberichten en volg de gemeentepolitiek.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud