Bouwen voor De Lutte

Huis in aanbouw 1

Na een lange periode van voorbereidingen en het slopen van de bestaande bebouwing, is in De Lutte eindelijk het moment aangebroken waarop de eerste paal de grond in is gegaan voor een nieuw woningbouwproject. Dit project, dat gevestigd wordt op de locatie waar voorheen autogarage Olde Theussink stond, markeert het begin van de bouw van zeven moderne woningen. Deze nieuwe huizen zijn speciaal bedoeld voor Luttenaren en bieden een antwoord op de groeiende vraag naar betaalbare woonruimte in het dorp.

De aanzet voor dit project werd al in februari 2020 gegeven, toen Daan Senger en Jurran Visschedijk bij de gemeente De Lutte hun zorgen kenbaar maakten over het gebrek aan betaalbare woningen. Beide initiatiefnemers benadrukten dat er in het dorp weinig tot geen mogelijkheden waren voor starters om een eigen huis te kopen. Na overleg met zowel de gemeente als een projectontwikkelaar werd besloten om de plannen aan te passen. In plaats van enkele twee-onder-een-kapwoningen, kwam er een ontwerp voor een blok van zeven woningen, waarmee het woningaanbod in De Lutte verder werd uitgebreid en meer divers werd gemaakt.

De nieuwe woningen zijn volledig toekomstbestendig. Ze worden uitgerust met warmtepompen en zonnepanelen, zodat ze voldoen aan de eisen van duurzaam en energiezuinig wonen. Dit maakt de huizen niet alleen aantrekkelijk voor starters, maar sluit ook aan bij de bredere landelijke doelstellingen op het gebied van energietransitie en duurzaam bouwen.

De locatie van deze woningen is bijzonder gunstig. Gelegen aan de Nachtegaalstraat, bevinden de toekomstige bewoners zich op een steenworp afstand van het centrum, omringd door natuur en in de nabijheid van diverse voorzieningen. Dit maakt de nieuwe huizen niet alleen praktisch, maar ook zeer aantrekkelijk voor (jonge) gezinnen die op zoek zijn naar een rustige, maar goed verbonden woonomgeving.

De verwachting is dat de nieuwe bewoners in de zomer van 2025 hun intrek kunnen nemen in hun nieuwe woningen. Voor Senger en Visschedijk is het een mijlpaal dat hun initiatief nu daadwerkelijk tot uitvoering wordt gebracht. “Het is geweldig om te zien dat onze inspanningen hebben geleid tot een concreet resultaat,” aldus Visschedijk. “Met dit project kunnen we niet alleen het woningtekort voor starters aanpakken, maar ook de leefbaarheid en vitaliteit van De Lutte vergroten.”

Met de bouw van deze woningen wordt een belangrijke stap gezet richting het behoud van een evenwichtige woningmarkt in De Lutte. De komst van betaalbare en energiezuinige huizen biedt jonge gezinnen en (her-)starters de kans om in hun eigen dorp te blijven wonen en draagt bij aan de toekomstbestendigheid van de gemeenschap.

De komende maanden zullen in het teken staan van de verdere funderingswerkzaamheden en het opbouwen van de huizen. Zodra de woningen gereed zijn, hopen de initiatiefnemers dat de nieuwe bewoners met veel plezier en tevredenheid hun intrek zullen nemen in hun moderne, duurzame woningen.Ze wensen de kopers alvast veel succes en geluk in hun nieuwe thuis.

Geplaatst in: De Lutte, Nieuws
Theo Kip
AUTEUR

Theo Kip

Ik maak deel uit van de nieuwsredactie. Plaats persberichten en volg de gemeentepolitiek.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud