Bewoners De Twentse Zorgcentra showen FC Twente Noaberschap

Vrijdag 19 april is het weer zover. Dan gaan de bewoners van de Twentse Zorgcentra het “Sander Boschkertoernooi” weer voetballen met de selectie van FC Twente. Dit jaar de 20e editie, dus een lustrum. Het evenement vindt plaats op vrijdag 19 april van 13:45 tot 15:45 uur op het trainingscomplex FC Twente (achter FBK stadion), Kuipersdijk 46 Hengelo.

Ze kijken er allemaal reikhalzend naar uit en op hun manier bereiden zij zich voor om topfit voor de dag te komen. Op ’t Bouwhuis, De LosserHof en De Colckhof, locaties van De Twentse Zorgcentra, gaat het al wekenlang over de ontmoeting met hun helden. Het liefst geven ze Sem Steijn een “panna” en sturen ze Lars Unnerstall “het bos in” door hem de verkeerde kant op te sturen in de goal. Maar het ontmoeten, het bijkletsen en vooral het juichen met hun voetbalmaatjes van FC Twente is het allerbelangrijkste van de middag.

Voor de selectiespelers wordt het een lesje teambuilding, “begeisterung” en doorzettingsvermogen die ze voorgeschoteld krijgen van de bewoners. Want voor hún is dít de Champions League! Hun hele ziel en zaligheid wordt in het spel gelegd en dat hopen de bewoners natuurlijk straks terug te zien in de laatste wedstrijden van dit seizoen. Want díé zijn voor FC Twente weer zo belangrijk met het zicht op de voorrondes van de échte Champions League.

Dit jaar is het thema: “De 12e MAN”. Tijdens de (thuis)wedstrijden van FC Twente is duidelijk te zien hoe belangrijk ze zijn. Het Twentse Noaberschap maakt impact. Stichting GOAL steunt deze gedachte en wil dat graag helpen uitdragen. Daarom zijn de teamnamen geïnspireerd op dit thema. Met namen als: FC Hier op an, FC Skreeuw’n, FC Juich’n, FC Oetfluit’n, FC Oale Wief etc. belooft het een heksenketel te worden op en rond het trainingscomplex van FC Twente.

Natuurlijk zijn er weer de bekers en medailles die uitgereikt worden door mister FC Twente himself, Sander Boschker. Hij is bij 19 van de 20 edities aanwezig geweest. Hulde.

Hallo Losser - Alles van, voor en over Gemeente Losser
AUTEUR

Nieuwsredactie Hallo Losser

Hallo Losser wordt actueel gehouden door een groot aantal vrijwilligers. Wij geloven dat de Gemeente Losser vitaal en energiek blijft als we weten wat er speelt in de dorpen en als kleurrijke inwoners van onze gemeente een plek hebben om hun verhaal te vertellen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud