Belangrijke rol voor 10-jarige Lise Damhuis in De geheime bende van Losser

Geheime_Bende_van_Losser_Lise_Damhuis

Lise Damhuis is pas 10 jaar oud, maar speelt al een belangrijke rol in de komische familievoorstelling “De geheime bende van Losser”. En dat nog wel in haar eigen woonplaats, in Openluchttheater Brilmansdennen. Voor Lise, die naar basisschool De Martinus gaat, is dit een spannende tijd. Toch is ze helemaal niet zenuwachtig. ‘’Echt niet. Ik voel alleen maar blijdschap als ik op het podium sta,’’ zegt ze zelfverzekerd.

De geheime bende van Losser volgt Caro, die terugkeert naar haar geboorteplaats en ontdekt dat de piratenzender van haar vader Willem is overgenomen door een nieuwe radiopiraat. Caro probeert uit te zoeken wie er achter deze overname zit en besluit het probleem zelf op te lossen. Maar al snel ontdekt ze dat niets in het dorp is zoals het lijkt en dat haar acties mogelijk meer kwaad dan goed doen.

Complimenten
In de voorstelling speelt Lise de jonge versie van Caro, terwijl de oudere Caro wordt gespeeld door Lisa Schol, de winnares van de Musical Award voor aanstormend talent. Lise is ambitieus en ziet zichzelf misschien ook wel op dat musicalpodium staan in de toekomst. ‘’Ik praat veel met Lisa en leer veel van haar. Ik krijg gelukkig veel complimenten.’’ Het personage lijkt volgens Lise best veel op haar. ‘’Zij is net als ik stoer en ondeugend. Ja, dat ben ik ook wel,’’ glimlacht ze.

Auditie
Het avontuur van Lise bij De geheime bende van Losser begon toen haar moeder vertelde dat er een rol was voor een meisje van 10. Lise besloot auditie te doen en werd aangenomen. Het lijkt heel makkelijk, maar ze heeft wel de nodige ervaring met optredens voor publiek. Zo was ze actief als danseres bij LEZ Studio in de Twentse muziektheaterproductie Hannah van Hendrik. Daarnaast heeft ze ook gedanst tijdens De Musical Dinnershow. En nu mag ze optreden in Losser. ‘’En ik kan deze keer op de fiets,’’ lacht ze.

Lise heeft een duidelijk voorbeeld in haar hoofd: Chantal Janzen. ‘’Zij kan alles: acteren, zingen, dansen en presenteren. Dat vind ik heel knap van haar. Dat zou ik later ook wel willen’’, vertelt Lise enthousiast. Op het podium staan voor een groot publiek vindt ze niet eng. ‘’Nee hoor, het is echt heel leuk. Ik ben al klein begonnen. Ik word er alleen maar blij van.’’

Groot succes
Lise kijkt enorm uit naar de voorstellingen. Ze staat op 3, 4, 6, 7 en 12 september op het podium, en wellicht ook op 15 september als er een extra voorstelling wordt ingelast. De geheime bende van Losser is namelijk een groot succes in de kaartverkoop. Haar familie is in elk geval aanwezig: papa Martijn, mama Jolinde, broertje Nout en opa en oma. Zelfs overgrootopa Gerhard (91) en overgrootoma Stienie (86) Kroep komen kijken. Voor hen is er speciaal een plekje op de eerste rij gereserveerd in het openluchttheater. Daarnaast zullen al haar vriendinnen ook komen kijken. En als alle Damhuizen uit Losser komen, zit het theater helemaal vol…

Wanneer is de voorstelling volgens Lise echt geslaagd? ‘’Als mijn moeder gaat huilen omdat ze het zo mooi vindt, en als ik veel complimenten krijg.’’

Meer informatie
De geheime bende van Losser wordt gespeeld in Openluchttheater Brilmansdennen in Losser van woensdag 4 september tot en met zaterdag 14 september. De voorstellingen beginnen om 20.00 uur, met een middagvoorstelling op zondag 8 september om 15.00 uur. De hoofdrollen worden vertolkt door Bert Eeftink, André Manuel, Jan Riesewijk (óók uit Losser) en Lisa Schol. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.openluchttheaterbrilmansdennen.nl.

Geplaatst in: Nieuws
Hallo Losser - Alles van, voor en over Gemeente Losser
AUTEUR

Nieuwsredactie Hallo Losser

Hallo Losser wordt actueel gehouden door een groot aantal vrijwilligers. Wij geloven dat de Gemeente Losser vitaal en energiek blijft als we weten wat er speelt in de dorpen en als kleurrijke inwoners van onze gemeente een plek hebben om hun verhaal te vertellen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud