Arminia Appelhülsen op herhaling

SV Losser veteranen dames

De Dick en Doof-bokaal, de inzet van het jaarlijkse veteranentoernooi van de Dinkelboys, kwam zaterdag voor de tweede achtereenvolgende keer in het bezit van SV Arminia Appelhülsen Fortuna Schapdetten. De mannen bleven in een sterke finale (2-0) de baas over de voetballers van Germania Hauenhorst. De derde plek ging naar SV Mesum, vierde werd Tus Hiltrop.

Ook in het nemen van strafschoppen toonde Appelhulsen zich het meest bedreven. Het sportiefste team was bij de mannen Blau Weis Aasee Munster. Het team kwam in het bezit van de Fairplay.

Ook het toernooi bij de dames kende zaterdag op de velden rondom het voormalig clubgebouw van AJc’96 een meer dan spannend verloop. Uiteindelijk bleek het team van Alte Damen Germania Hauenhorst over de beste voetbalsters te beschikken. Zij kwamen in de finale ten koste van Union Wessem (2-0 winst) in het bezit van de Betty Boop-trofee. Vorig jaar waren de vrouwen van Fortuna Beesten nog het beste team, nu pakten zij het brons. De Fairplay kwam in handen van sv Concordia Wehl. Germania Hauenhorst sleepte de penalty-bokaal in de wacht.

Even leek het erop dat de regen zaterdagmorgen de grote spelbreker zou worden, maar gelukkig bleef het bij éen superzware hoosbui, anderhalf uur voor aanvang van het geslaagde veteranentoernooi. Aan de succesformule was ook dit keer niet gesleuteld. Die is al jaren op de goede leest geschoeid. Voetbal en plezier liepen dan ook weer hand in hand. De combinatie van een heren-  en vrouwentoernooi bleek ook nu weer een schot in de roos.

In totaal namen maar liefst 23 teams deel met Nederlandse en Duitse teams uit onder meer de grensstreek en een aantal uit de omgeving van Paderborn en Dortmund. Twaalf scheidsrechters, vier uit Duitsland, wisten de wedstrijden in de juiste banen te leiden. De dag begon met een gezamenlijk ontbijt. Na afloop van het sportieve gedeelte volgde een gezellig samenzijn. De aanwezigheid van SV Losser 2, die zaterdag promotie bewerkstelligde, deed de feestvreugde nog meer oplopen.

Het was de laatste keer dat De Dinkelboys, voorheen de veteranen van voetbalvereniging AJC’96 (daarvoor PJ), de touwtjes van het sportieve evenement in handen had. Na meer dan veertig jaar gaat de volgende editie verder onder de vlag van SV Losser. Rond de maand september maakt de organisatie bekend wanneer die zal plaatsvinden.

Foto team: De speelsters van Alte Damen Germania Hauenhorst pakten overtuigend de Betty Boop-trofee.

Foto uitreiking: Onder toeziend oog van voorzitter Rene van der Genugten reikt Herman Hassing (beiden Dinkelboys) de Dick en Doof-bokaal uit aan de aanvoerder van Arminia Appelhulsen Fortuna Schapdetten.

Hallo Losser - Alles van, voor en over Gemeente Losser
AUTEUR

Nieuwsredactie Hallo Losser

Hallo Losser wordt actueel gehouden door een groot aantal vrijwilligers. Wij geloven dat de Gemeente Losser vitaal en energiek blijft als we weten wat er speelt in de dorpen en als kleurrijke inwoners van onze gemeente een plek hebben om hun verhaal te vertellen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud