Appartementengebouw aan de Brinkstraat 8 – 10

De gemeente Losser heeft een vergunningsaanvraag voor het bouwen van een appartementengebouw met 9 appartementen aan de Brinkstraat 8 – 10 in Losser ontvangen en wil hier medewerking aan verlenen.

Op het perceel staat een gebouw dat in slechte staat is en steeds meer komt te vervallen. Het is de voormalige witgoedwinkel van Wim Scheffer. De huidige uitstraling doet hiermee afbreuk aan het straatbeeld en de aantrekkelijkheid van de omgeving. Het gebouw staat leeg en er is vanuit lokale ondernemers weinig behoefte om dit gebouw te huren. Om deze reden heeft de eigenaar een plan ingediend om te slopen en een nieuw gebouw bouwen. Het bouwplan dat is ingediend voorziet in een nieuw gebouw met appartementen. De initiatiefnemer heeft als doelgroep gekozen om te gaan bouwen voor jonge starters. De appartementen krijgen een eigen woonruimte en parkeerplaats. Daarnaast wordt er ook een gezamenlijke fietsenberging en buitenruimte gerealiseerd. In totaal wil de initiatiefnemer 9 appartementen realiseren. Waarvan de 2 grotere appartementen op de 2e verdieping een eigen berging krijgen. 

Parkeren
Er moet worden voorzien in minimaal 11 parkeerplaatsen voor 9 appartementen. De gemeente hanteert een parkeernorm van minimaal 1.2 parkeerplaatsen per appartement. Om te waarborgen dat niet in de openbare ruimte wordt geparkeerd, wordt met dit voorstel vastgelegd dat de ontwikkelaar verplicht is om 11 parkeerplaatsen in de ondergrondse parkeergarage onder de voormalige COOP-supermarkt te faciliteren. Dit voorkomt onwenselijk parkeren op straatniveau of het verlenen van parkeerontheffingen aan bewoners. Dit draagt bij aan een effectieve oplossing voor de parkeersituatie in het centrum van Losser. 

 

Geplaatst in: Nieuws
Theo Kip
AUTEUR

Theo Kip

Ik maak deel uit van de nieuwsredactie. Plaats persberichten en volg de gemeentepolitiek.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud