2e lezing van de "andere spreker"

Woensdagavond 24 april was de tweede lezing van “de andere spreker” . De opkomst was erg goed.

Na een introductie waarom dit soort avonden worden georganiseerd ,kreeg oud onderzoeksjournalist ( Zembla) Marcel van Silfhout het woord over Go Local, steun de lokale ondernemers, gedachte die aansluit bij Society 4.0 van Professor Bob de Wit. 

Marcel is druk met Graangeluk, het opnieuw verbouwen van graan in Nederland, oude graansoorten, op traditionele manier bemesten en pesticiden proberen te vermijden. Hij had een tafel vol met eigen producten, zoals brood en bier, waarmee hij al diverse awards heeft gewonnen.  Als journalist is hij heel goed bekend met wat er speelt in de wereld en hij zou graag 2 of 3 banners met 40 gezichten erop willen maken, van “andere sprekers” die er echt toe doen. Over de voedselketen, nieuwe methodes, zoals Deep Water Culture en verticale landbouw is heel veel te vertellen. Verkoopargumenten zijn er zeker, stof tot nadenken ook.

Na de gelegenheid tot vragen stellen, werd er gezellig gepraat over de onderwerpen die de revue waren gepasseerd. Uiteindelijk mag iedereen denken wat hij wil, 1000 mensen, 1000 gedachten, maar samen kunnen we tijdens deze bijeenkomsten  op zoek naar “de Waarheid”.  Vooral om er naderhand nog even over te kunnen praten is van groot belang en creëert hopelijk ruimte en begrip voor andermans mening en opdoen van nieuwe kennis. 

 

 

 

Geplaatst in: Nieuws
Henri Schuite
AUTEUR

Henri Schuite

Ik ben geboren in Enschede en woon sinds 1988 in Losser. Na mijn werkzame leven bij de politie en het CBR ben ik nu met pensioen . Al vanaf mijn middelbare school periode houd ik me al bezig met redactie werk en het organiseren van evenementen. Nu hoop ik dit bij Hallo Losser nog een poosje vol te houden.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud