110 aanmeldingen verrast Provinciale Staten: extra inspreekmoment zon en wind

Windmolens graafschapspad SAM_2072xJPG

Na het sluiten van de aanmeldtermijn voor het inspreken op de Omgevingsverordening en inpassing zon en wind, bleken een onverwacht groot aantal mensen de Statencommissie Milieu & Energie te willen toespreken. Om de meer dan 110 personen zo goed mogelijk te horen, lassen Provinciale Staten (PS) op woensdag 25 september daarom een extra inspreekmoment in. Zij die zich als laatsten hebben aangemeld, spreken dan PS toe. Dit betekent dat de Statencommissie op 18 en 25 september mensen ontvangt.

In totaal krijgen nu ruim 110 mensen van de Statencommissie Milieu & Energie vijf minuten inspreektijd. Na deze inspreektijd krijgt deze groep ook de mogelijkheid om met de leden van de Statencommissie kort in gesprek te gaan. Uiteindelijk ontvangen Provinciale Staten 8 personen per uur. De extra vergadering op 18 september start om 09.00 uur en stopt naar verwachting rond 21.00 uur. Op 25 september krijgen de resterende insprekers spreektijd van 13.00 tot 16.00 uur. Wie het inspraakmoment heeft gemist, kan nog steeds een schriftelijke reactie sturen voor de Statenleden of zich laten plaatsen op de reservelijst. Reageren kan via .

Na de inspraak
Na de inspraakmomenten gaan de leden van de Statencommissie Milieu & Energie op 25 september met elkaar en met Gedeputeerden Tijs de Bree (Energie) en Liesbeth Grijsen (Ruimtelijke Ordening, Participatie) over de Omgevingsverordening en inpassing zon en wind in gesprek. Hierbij nemen zij ook de opgedane indrukken en inzichten van de inloopavond van 3 juli en de inspreekmomenten mee. Bij deze vergadering is er geen mogelijkheid tot inspreken. Wel zijn belangstellenden welkom om deze openbare vergadering te volgen vanaf de publieke tribune of op afstand via een live online verbinding. Uiteindelijk nemen Provinciale Staten in de Statenvergadering van 9 oktober een definitief besluit. Ook de Statenvergadering is openbaar en is zowel vanaf de publieke tribune als online te volgen.

Besluit
De leden van de Statencommissies Milieu & Energie besluiten of er in de Provinciale Statenvergadering verder moet worden gesproken over de Omgevingsverordening en inpassing zon en wind. Uiteindelijk nemen Statenleden op 9 oktober aan het eind van de Provinciale Statenvergadering een besluit over de bespreekstukken door te stemmen. Zodra een meerderheid van de aanwezige Statenleden instemt met een voorstel, is deze aangenomen.

Geplaatst in: De Lutte, Nieuws
Hallo Losser - Alles van, voor en over Gemeente Losser
AUTEUR

Nieuwsredactie Hallo Losser

Hallo Losser wordt actueel gehouden door een groot aantal vrijwilligers. Wij geloven dat de Gemeente Losser vitaal en energiek blijft als we weten wat er speelt in de dorpen en als kleurrijke inwoners van onze gemeente een plek hebben om hun verhaal te vertellen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud