Zorgaanbieders huishoudelijke hulp bekend

Zorgaanbieders huishoudelijke hulp bekend

Vanaf 1 januari 2024 zijn bestaande en nieuwe zorgaanbieders gecontracteerd die huishoudelijke ondersteuning leveren.

12 gemeenten hebben hiervoor gezamenlijk een aanbesteding voor huishoudelijke hulp doorlopen. Voor de gemeenten Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Tubbergen, Twenterand en Wierden is de gunning op dinsdag 11 juli jl. definitief geworden. Met het afronden van de aanbesteding zetten gemeenten zich gezamenlijk met de gecontracteerde aanbieders in om ook na 1 januari 2024 huishoudelijke hulp op maat te bieden. 

Gemeente Losser contracteert zeven zorgaanbieders

In de gemeente Losser worden in totaal zeven zorgaanbieders gecontracteerd om de komende vijf jaar huishoudelijke hulp te bieden via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Het gaat om de aanbieders BiOns, Buurtdiensten Nederland, Miep B.V., Thuisgenoten-BTK, Thuishulp Gezellig III, Tzorg en Stichting Zorggroep Manna.

Dit betreft een mix van bestaande en nieuwe aanbieders. Niet alle aanbieders zijn opnieuw gecontracteerd. Inwoners waarvan de huidige aanbieder niet is gecontracteerd ontvangen binnenkort bericht met aanvullende informatie. Tot 1 januari ontvangen deze inwoners ondersteuning van hun huidige aanbieder.

Verzekerd van goede ondersteuning

Wethouder Marian Oosterbroek: ‘Vanaf 2024 hebben we in gemeente Losser zeven zorgaanbieders. Hiermee gaan we er ook de komende vijf jaar vanuit dat we inwoners die dit nodig hebben kunnen verzekeren van goede en op maat gemaakte ondersteuning bij het huishouden. Wij gaan met deze zeven zorgaanbieders duurzame relaties aan waarbij altijd ruimte is voor maatwerk. Als gemeente en zorgaanbieders zetten wij samen de behoefte van onze inwoners altijd op de eerste plaats.’

Ondersteuning in het huishouden via de Wmo

Gemeenten ondersteunen inwoners om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen en mee te doen aan de maatschappij. De gemeente geeft deze ondersteuning thuis via de Wmo. Eén van de maatwerkvoorzieningen die hiervoor kan worden ingezet is huishoudelijke hulp. Deze wordt ingezet als inwoners niet meer op eigen kracht of met hulp van hun sociale netwerk hun huishouden op orde kunnen houden. In het huishouden kan dan ondersteuning worden verleend door een medewerker van één van de gecontracteerde aanbieders.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud