Zonnebloem naar Veenmuseum

Zonnebloem naar Veenmuseum

De vrijwilligers van de Zonnebloem Losser-Overdinkel hebben een geweldige dag georganiseerd. Met de rolstoelbus van Ter Beek reizen gingen 59 gasten en 10 vrijwilligers naar het Veenpark in Barger-Compascuum

Voorzitter Elise Droste schreef hier het volgende over:

“Woensdag 28 juni was het weer zover, de jaarlijkse bustocht van de Zonnebloem Losser-Overdinkel. Een gezellige dag moest het worden, waarbij iedereen met een fysieke beperking mee kon gaan. Met de rolstoelbus van Ter Beek reizen en buschauffeur Jan werd dit mogelijk gemaakt. Bij de opstapplaatsen aan de Vicarystraat en de Fakkel stapten 59 gasten en 10 vrijwilligers in.

De tocht ging naar het Veenpark in Barger-Compascuum. In dit Veenpark beleef je hoe het leven van de veenarbeiders er vroeger uit zag. Bij aankomst in het park werd er eerst koffie met smakbrood gedronken en gezellig met elkaar bijgepraat. In de dorpshuisjes stap je het leven binnen van de inwoners van de veendorpen rond 1920. De bakker, de kruidenier en de klompenmaker zijn er elke dag aan het werk. Met de veentrein werd het hoogveengebied bezocht en verteld over het vroegere turfsteken.

De gasten kijken terug op een gezellige dag, dat zonder de inzet van de vrijwilligers van de Zonnebloem niet mogelijk zou zijn geweest.”

Auteur: Theo Kip
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud