Wens tot betrokkenheid bij Allerzielen Geloofsgemeenschap Katholiek Losser?

Wens tot betrokkenheid bij Allerzielen Geloofsgemeenschap Katholiek Losser?

Vandaag de dag is het niet meer vanzelfsprekend dat het laatste afscheid van een overleden parochiaan in de kerk gebeurt. Met enige regelmaat vindt een afscheidsceremonie in het crematorium plaats, zonder dat hierbij een kerkelijke voorganger betrokken is. Om welke parochiaan -en om welke nabestaanden- het dan gaat, is bij de organisatie van de Allerzielenherdenking in de regel niet bekend.

Dezelfde organisatie (vrijwilligers Uitvaartgroep en Begraafplaatscommissie Geloofsgemeenschap Katholiek Losser) signaleerde de afgelopen jaren de behoefte bij sommige van deze nabestaanden, alsnog graag betrokken te willen worden bij de Allerzielenherdenking, die in de H. Maria Geboortekerk op 2 november plaatsvindt. Een herdenking met gebed en muziek, met stilte, het aanreiken van een herdenkingskaartje, het noemen van de namen van hen die overleden zijn, eventueel een bezoek aan de sfeervol verlichte begraafplaats.

De organisatie van de Allerzielenviering wil in deze behoefte voorzien. Aan belanghebbenden, wordt de vraag gesteld zich –uiterlijk 5 oktober- aan te melden middels een brief t.a.v.  “De gastdames Parochiecentrum H.M.G.”, Gronausestraat 4, 7581 PJ Losser. In de brief moeten de volgende gegevens worden opgenomen:

  • Aanmelding Allerzielen 2 november 2023
  • Voor- en achternamen overledene, de geboorte- en sterfdatum
  • Naam van contactpersoon, adresgegevens, telefoonnummer

Eventueel kunnen bovenstaande gegevens ook gemaild worden naar:

Mocht u over het bovenstaande vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Susette Nordkamp, lid van de Uitvaartgroep. Telefoon: 06 12470118 Email:

Foto ; Marleen Melis

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud