Website Losser samen met inwoners verbeterd

Website Losser samen met inwoners verbeterd

De website van de gemeente Losser heeft een update gekregen. De gemeente heeft samen met inwoners gewerkt aan een eenvoudigere en beter leesbare website. Op de homepage prijkt de winnende foto van de fotowedstrijd met de koeien die staan af te koelen in de Dinkel. De winnende foto is van Frans en Leonie Zanderink. Jos Wekking en Ronald Kamphuis haalden met hun foto’s van het Lutterzand de tweede en derde plek.

De vernieuwde site is een van de verbeteracties uit de nieuwe visie op dienstverlening ‘Betrouwbaar en dichtbij.’ De gemeente heeft inwoners, ondernemers en verenigingen gevraagd welke kansen en knelpunten zij zien in de gemeentelijke dienstverlening en hoe de dienstverlening beter op de behoefte kan aansluiten. Dit was reden om een aantal zaken aan te pakken. Zo heeft de gemeente de openingstijden verruimd met een avondopenstelling. Ook de gebruiksvriendelijkheid van de website kwam als verbeterpunt naar voren. Dat is nu ook aangepakt.

Vormgeving en tekst verbeterd

De oude website is door de gemeente samen met inwoners onder de loep genomen en vervolgens aangepakt. De site heeft een nieuwe indeling en nieuwe vormgeving. De teksten zijn herschreven, minder ambtelijk gemaakt. Vervolgens is de site met inwoners getest. De nieuwe website is efficiënter in gebruik, en inwoners vinden makkelijker de gevraagde informatie dan op de oude website. Ook geven de testers aan dat de teksten beter te begrijpen zijn.

Samen met inwoners

Wethouder Marian Oosterbroek: “Ik ben trots op onze mooie nieuwe website, en vooral op de manier waarop we de site hebben verbeterd. We hebben het echt samen met de inwoners gedaan. We willen dat zij hier goed mee uit de voeten kunnen, daarom hebben we hen gevraagd ons hierbij te helpen. Heel fijn dat mensen hieraan meegeholpen hebben! Ook de fotowedstrijd was een groot succes. We kregen veel mooie foto’s binnen. Hiervan hebben we vijf foto’s geselecteerd waarop mensen konden stemmen. De foto met de meeste stemmen staat op de homepage en dat ziet er prachtig uit!

Het college presenteert binnenkort het nieuwe uitvoeringsprogramma Dienstverlening. Volgende verbeteracties zijn onder meer een verdere technische moderniseringsslag van de website, het verbeteren van de brieven die de gemeente stuurt en het verder verbeteren van de dienstverlening vanuit ’t Lossers Hoes.

Foutje?

Door het aanpassen van de website kan het zijn dat links naar de website niet meer werken omdat pagina’s een andere naam hebben gekregen of verplaatst of verwijderd zijn. 

Ondanks dat er hard aan de website is gewerkt kan er natuurlijk nog een foutje in zitten. Kom je een fout tegen? Mail dan naar , dan passen ze het aan.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Gemeente, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud