We mogen ‘bloaz’n!

We mogen ‘bloaz’n!

Een kreet die gepaard gaat onder blijheid en een enorme lach, is door de voormannen van de Adventbloazers Losser gestuurd aan hun leden. 

Beste bloazers,

We hebben elkaar al regelmatig ontmoet. Er zijn prachtige midwinterhoorns gemaakt en iedereen heeft al flink geoefend. Aanstaande zondag is het dan zover! De notoire klanken van onze midwinterhoorn zullen in Losser en daarbuiten het kerstfeest weer aankondigen. En dat 5 weken lang !! Tot en met 6 januari, 3-koningen, mag er geblazen worden. “Zo gebiedt het de traditie”. We hebben er zin in.

Info voor komende week:

1. Zondagmiddag (3-12) is de laatste cursusmiddag. Start om 14:00 uur tot 16:00 uur. Locatie: Smederij erve Kraesgenberg. Is je hoorn dan nog niet klaar, dan kun je die thuis verder afmaken. Neem ook je hap mee, dan kun je buiten alvast oefenen….

2. Zondagavond (3-12) 18:30 opening seizoen: locatie RK-Maria-Geboortkerk Losser / ingang begraafplaats. We gaan daar sfeervol het seizoen openen. We staan even stil bij alle overledenen en overleden bloazers en gaan daarna in een grote cirkel verspreid over het kerkhof staan. Overal staan fakkels; als we ons hebben opgesteld, dan zullen we om beurten blazen. Op die manier doen we, zoals het altijd al was, ‘roop en antwoord’….. De prachtige tonen van de midwinterhoorn zullen dus ‘rondzingen’ over de begraafplaats. Zorg dat je je hoorn en hap bij je hebt. Iedereen doet mee. Familie en vrienden, iedereen is van harte welkom.

3. Zondagavond (3-12) 19:00 uur: Vanaf de begraafplaats lopen we zó door naar de pastorie, vlakbij. Daar drinken we een kop koffie of chocomel. We sluiten rond 20.00 uur dan af.

4. Dinsdagavond: “dinsdagoamd-roop”…. Iedere dinsdag avond om 19:00 uur blazen we ergens in het centrum van Losser. Voorman Erwin stuurt ons dan een appje ‘de dinsdagoamdroop’ en vertelt dan waar we gaan samenkomen. Dat is dus iedere keer weer een ander plek in Losser.

Benieuwd naar het midwinterhoornblazen?

Als je wat meer wilt weten over deze prachtige traditie, kom dan geheel vrijblijvend, lid of geen lid, naar de hierboven aangegeven acties om alles eens van dichtbij te kunnen meemaken.

Auteur: Sietse Smit
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud