Vitality Club Losser

Vitality Club Losser

Een Vitality club is een groep mensen die geregeld, op een doordeweekse dag of dagen, een uur samen buiten beweegt. Er worden oefeningen gedaan om de algehele conditie te verbeteren. Spierkracht en balans. Deelnemers doen deze oefeningen op hun eigen tempo/niveau. Bent u 50+ en wilt u vitaler worden? Zo wordt u vitaler. De leiding ligt bij een peercoach (Iemand die ervaring heeft in bewegen).

Vitality Club Losser/Overdinkel

De club in Losser is in juni 2022 gestart. De sessie wordt gegeven op vrijdag van 10.00-11.00 uur. Er zijn een 2–tal peercoaches (Ans Breukers en Jannie Fraterman) die de komende tijd de begeleiding doen. Het is de bedoeling dat er meer peercoaches komen, zodat men ook kan uitbreiden naar meerdere dagen in de week en natuurlijk richting Overdinkel. Opgeven hoeft niet. Verzamelpunt is bij de voetbalvereniging SV Losser, Bookholtlaan 7, Losser, bij de kantine. Na afloop gezellig samen een kop koffie/thee voor slecht één euro.

Zeer laagdrempelig

Deelname kost 1 euro per week, ongeacht hoe vaak u in de week komt. Het geld komt in de pot van de deelnemers waar attributen van gekocht kunnen worden of men gaat er iets leuks mee doen. Twijfelt u of deze activiteit wel geschikt is voor u? Overleg dan met uw huisarts. De peercoaches zijn en blijven vrijwilligers. Daarom is deelname op eigen risico. Ervaring leert echter dat de baten vele malen groter zijn dan de risico’s. Lijkt het je leuk om ook peercoach te worden? Neem dan contact op met Renate Winters, 

De belangstelling neemt toe

Inmiddels bestaat de groep uit 15 personen. Vrijdagmorgen 3 februari was burgemeester Cia Kroon ook van de partij. Ze deed met de groep mee want ze houdt van bewegen en staat volkomen achter het idee. Vanwege haar werkzaamheden is ze niet in staat om elke vrijdag aanwezig te zijn. Dat vindt ze jammer, maar incidenteel, als haar werkzaamheden het toelaten, zal ze zeker komen.

Mannen?

Tot nu toe bestaat de groep enkel uit vrouwen. Mannen zijn zeker ook van harte welkom.

Renate Winters

Renate is Winters, casemanager Dementie Carintreggeland zegt hier het volgende over: “Een soortgelijke club bestaat al enkele jaren in Denekamp. De belangstelling daar is bijzonder groot. Ook voor mensen met een beperking hebben ze daar mogelijkheden om gezond te bewegen. Ik vind dit zo’n prachtige manier om een groep 50+ aan het bewegen te krijgen dat ik heb voorgesteld om het ook in Losser te doen. En in de toekomst graag in Overdinkel. De gemeente Losser, Buurtzorg Losser werken ook mee. Bovendien is SV Losser zo coulant om de velden en de kantine ter beschikking te stellen. Vrijwilliger Wimmy Morsink, van SV Losser, zorgt altijd dat de koffie/thee klaar staat en de vrijwilliger Roy Huttenhuis zorgt altijd dat alles voor ons klaar staat. Perfect geregeld.” Bij slecht weer is er de gelegenheid om droog te trainen onder de rijwielstalling.

Wilt u meer informatie, kijk dan op www.vitality-club.nl

Auteur: Sietse Smit
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud