Vitaaju vas

Vitaaju vas

“Ik heet u welkom” (Oekraïens) was één van de openingswoorden van burgemeester Cia Kroon, tijdens de nieuwjaarsreceptie in ’t Lossers Hoes op 3 januari. Een gezellige bijeenkomst met een hapje en een drankje. Naast het welkomstwoord in het Oekraïens, sprak ze dit ook in het Duits uit. Dit onder andere ter ere van de aanwezigheid van burgemeester Markus Sielis van Emsbüren. Dit werd zeer op prijs gesteld door de aanwezigen.

Voor- en tegenslagen

Ze sprak ook over de tegenslagen zoals het verliezen van een dierbaar raadslid, de oorlog in Oekraïne. De vluchtelingen uit Oekraïne. De corona. Haar ziekte. Maar ook over de positieve voorvallen zoals de steun uit de bevolking aan haar tijdens haar ziekte. Dat uitstekend is vervangen door burgemeester Gerrit Jan Kok

Hoogtepunt

Hoogte punt voor haar was tijdens een bezoek aan Marktzicht waar veel Oekraïense vluchtelingen zijn gevestigd. Ze vertelden haar dat ze zich thuis zijn gaan voelen in Losser. Dit verraste haar uitermate. Ze was hier trots op. “We kunnen trots zijn op onze gemeenschap. Als het er op aan komt, staan heel velen voor ons klaar. Verenigingen, organisaties, inwoners en gemeente werken dan heel nauw samen. Dat geeft veel vertrouwen in de toekomst. Samen kunnen we veel aan. Lieve mensen, let goed op elkaar. Wij wensen u allen een heel mooi 2023.”: waren de slotwoorden van burgemeester Cia Kroon.

RTV-Losser

Door de medewerkers van RTV-Losser zijn opnamen gemaakt.

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Gemeente, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud