Twentse Smokkeltrail Iphitos succesvol

Twentse Smokkeltrail Iphitos succesvol

Op zondag 5 november om 10.45 uur klonk het startsein vanaf de atletiekbaan aan het Nilantspad voor de wandeltrail van 14.5 km. Om 12.30 uur gingen de hardlopers voor de lange trail ( 27 km) van start. En weer een uur later waren de hardlopers van de korte trail ( 14,5 km) aan de beurt. Men kon ook kiezen voor een drop off van 10 km. Bij deze drop off trail werden de lopers met huifkarren naar klooster Bardel gebracht van waaruit men terug liep naar de finish.

Bijzondere route

Doordat bepaalde delen van de route door de hoge waterstand onbegaanbaar waren, moest de organisatie vlak van te voren de route aanpassen. Alle deelnemers waren zeer enthousiast over het mooie parcours. Veel landgoedeigenaren hadden speciaal voor deze trail hun landgoederen opengesteld. Zo liepen de deelnemers over unieke delen van de route waar je anders niet mag komen. Dit zorgt mede ervoor dat de Twentse Smokkeltrail een uniek evenement genoemd mag worden. Het smokkelen van een pakje boter was voor menigeen nog een hele opgave. Bij de grensovergang werd men namelijk gecontroleerd door commiezen. Ook veel waardering kregen de muzikanten die langs de route de wandelaars en lopers muzikaal aanmoedigden.

Houten medaille en krentwegge

Na afloop kregen alle deelnemers een leuke herinnering in de vorm van een houten medaille. Om het gesmokkelde pakje boter te kunnen gebruiken ontving men ook nog een pak krentenwegge. Door de inzet van vele vrijwilligers, de sponsoren, de muzikanten en alle deelnemers was het een zeer geslaagd evenement. Het organisatiecomité van Iphitos wil iedereen die aan het succes heeft bijgedragen ontzettend bedanken. De Twentse Smokkeltrail is niet meer weg te denken uit de hardloopkalender. Deelnemers uit alle delen van het land weten steeds beter de weg te vinden naar deze gezellige trail. Ook kon de organisatie een aantal lopers verwelkomen uit Duitsland.

Volgend jaar wordt er weer een Twentse Smokkeltrail georganiseerd en wel op zondag 3 november 2024.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud