Ton Kremer stopt als voorzitter stichting Leergeld

Ton Kremer stopt als voorzitter stichting Leergeld

Ton Kremer heeft zijn functie als voorzitter van de stichting Leergeld Losser per 1 januari neergelegd. Kremer was vanaf 2015 voorzitter van de stichting die de belangen van kinderen van 4 t/m 17 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen behartigt .

De markante en veelzijdige Ton Kremer blikt nog eens terug

“Het ontstond allemaal op 20 juli 2015 . Op die dag werd de Stichting Leergeld Losser opgericht, een stichting die sociale uitsluiting van kinderen wil voorkomen. Dit dreigt als kinderen opgroeien in een gezin dat het financieel moeilijk heeft. Door een financiële steun van de stichting krijgen deze kinderen de kans om mee te doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Samen met Bert Oonk ( Rabobank) en Ronald Mollink (notaris) heb ik het bestuur gevormd van de stichting Leergeld. En tot op de dag van vandaag loopt het bij de stichting als een trein”.

Hoe komen jullie aan de financiële middelen?

Ton:” We worden door de gemeente Losser gesubsidieerd en verder komen er regelmatig giften binnen. Zo heeft Ronald Mollink een paar jaar geleden de gehele opbrengst van de haringparty als een soort afscheidscadeau aan de stichting geschonken. Het ging toen om een bedrag van 19.000 euro. Door de bekendheid en de doelstelling van de stichting Leergeld komt er geld binnen en kunnen we daardoor projecten blijven financieren”.

Welke projecten zijn dat dan?

“Uiteraard zijn we er voor gezinnen die in financiële problemen geraken omdat zij te weinig geld hebben. De toelatingsnorm om bij ons aan te kloppen is wanneer er een maximaal inkomen is van 140% van het bijstandsniveau . In dit verband wil ik de naam van Mandy Versteeg noemen. Zij is in dienst van de gemeente Losser als coördinator armoedebestrijding en doet ontzettend veel en goed werk. Zo hebben we bijvoorbeeld afspraken met de fietshandelaren gemaakt over levering van fietsen en  ook met Marcel de Jong van Primera over een boekenpakket voor middelbare scholieren. Heel belangrijk vinden wij ook dat alle kinderen zwemles krijgen. En dat hoeft niet te betekenen dat ze daarvoor een andere sport moeten opgeven”.  

Zien we Ton Kremer nog terug bij de stichting Leergeld?

Ton: “Ik ben op 1 januari als voorzitter gestopt maar blijf nog even actief. Ik schrijf nog een meerjarenbeleid  voor de jaren 2023-2027 voor de stichting.

Gaat de verveling nu toeslaan?

Nee, vervelen zal ik me niet. Ik ben nog steeds spreker bij uitvaarten, ben voorganger bij avondwakes en begrafenissen, schilder en teken nog steeds en zing nog braaf bij verschillende koren. Daarnaast geniet ik van het leven met mijn vrouw, kinderen en mijn zes kleinzoons.

Het is duidelijk dat Ton Kremer trots is op de stichting Leergeld. Hij benadrukt nog maar eens dat er in Losser een gouden ploeg op de werkvloer aanwezig is en de saamhorigheid van alle medewerkers borg staat voor het succes van de Stichting Leergeld Losser. Maar ze zullen Ton Kremer wel gaan missen!

De locatie Leergeld is op donderdagochtend bereikbaar in het Lossers Hoes of via www.leergeldlosser.nl of op 06-38727631 

 

 

 

 

Auteur: Henri Schuite
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud