Toffe Perenbomen tegen het pesten

Toffe Perenbomen tegen het pesten

In onderstaand blog roept Burgerforum op om pesten bespreekbaar te maken onder het motto “”Toffe Perenbomen tegen het pesten”.

Toffe Perenbomen tegen het pesten

In diverse gemeenten hebben de “toffe perenbomen” op scholen al hun intrede gedaan en zijn ze ook succesvol gebleken.

Martha Horstman van Burgerforum vond het zo’n goed idee dat ze, gesteund door de voltallige raad, het college opriep om in nauwe samenwerking met de (basis)scholen dit initiatief ook in onze gemeente op te pakken.

Pesten is helaas van alle tijden en in deze tijd wordt er vooral veel online en anoniem gepest. En pesten doet veel meer kwaad dan je misschien zou denken.

De “toffe perenperenboom” is een boom die verbroedering en vriendschap symboliseert en daarmee een bijdrage levert tegen pesten door het bespreekbaar te maken en kinderen een hart onder de riem te steken. En om uit te dragen dat ook in onze gemeente iedereen er doe doet en iedereen er bij hoort.

Waar komt de uitdrukking “ik vind jou een toffe peer” vandaan en wat betekent de uitdrukking. Uit het Jiddisch (Joodse taal) komt het woord tof wat goed betekent en uit het Bargoens (dieventaal) komt het woord peer wat kerel of vent betekent. Maar een toffe peer gebruiken we nu voor iederéén die we aardig vinden, die goed doet, maar ook om iemand een hart onder de riem te steken.

De eerste symbolische toffe peren werden in de raad uitgereikt met de boodschap om elkaar te respecteren en ondanks de verschillen te gaan voor inhoud en niet op de persoon te spelen.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Blog, Dorpsproat, Jeugd, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud