Toename schuurinbraken in Losser

Toename schuurinbraken in Losser

Na Almelo vinden de meeste Overijsselse schuurinbraken in Losser plaats.

Het aantal schuurinbraken in Overijssel is dit jaar aanzienlijk gestegen, volgens een recent onderzoek van Independer op basis van politiedata. In de eerste helft van 2023 werden er 383 inbraken in bijgebouwen zoals schuren en garages in de provincie gemeld, een toename van 20,4% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De landelijke stijging was 8,9%. De situatie verschilt echter sterk per gemeente.

Almelo en Deventer ervoeren een duidelijke toename, met 17 meer incidenten in de eerste helft van het jaar dan in dezelfde periode in 2022. Hengelo zag een stijging van 13 inbraken. 

Losser

De inwoners van Losser zijn helaas ook niet ontzien door deze toename. Bij een vergelijking van het aantal schuurinbraken met het aantal huishoudens per gemeente, bleek dat Losser na Almelo de meeste inbraken per 10.000 huishoudens had, met een totaal van 12,3 inbraken.

Independer verzekeringsexpert Michel Ypma merkt op: “Deze aanzienlijke toename laat zien hoe belangrijk het is om ook schuren en garages goed af te sluiten met degelijke sloten. Elektrische fietsen en luxe barbecues zijn dure items en verzekeraars vergoeden alleen als de ruimte goed is afgesloten. Als de schuurdeur open stond, geldt de dekking niet.”

Meer info: https://www.independer.nl/inboedelverzekering/info/onderzoek/schuurinbraken-2023

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud