Theo de Kinkelder (83) overleden

Theo de Kinkelder (83) overleden

Op woensdag 29 november is de in Losser bekende Theo de Kinkelder overleden.  Theo stond bekend als een humoristische, optimistische levensgenieter, maar werd vooral bekend als grondlegger van café ’t Raedthuys aan de Sint Maartenstraat.

Theo zag op 18 december 1939 in Hengelo het levenslicht als middelste van een gezin van drie. Hij werkte hard mee in het sloopbedrijf van zijn vader, tot hij in de jaren 60 bij cafetaria Gerrit in Overdinkel, Lieneke Berends uit Losser ontmoette. De klik was er en de basis voor hun gezamenlijke toekomst in Losser was gelegd.

Theo had in Losser zijn geluk gevonden en liet zijn oog vallen op café Boswerger aan de Enschedesestraat en begon daar in 1971 met zijn eigen café de Kinkelder. Later in 1983 kwam hotel-café Lemmink aan de Sint Maartenstraat vrij en cafe ’t Raedthuys was geboren.

Overname door kinderen

Door een afnemende gezondheid deed Theo zijn zaak in 1988 over aan zijn kinderen Sabine, Frank en Theo en beperkte Theo zich tot de administratie en hielp hij mee bij het party & evenementenverhuur Twente, dat oorspronkelijk ook vanuit de Sint Maartenstraat werd geëxploiteerd.

Trots tot op de laatste dag

Theo was ondanks zijn leeftijd en zijn afnemende gezondheid tot het laatst betrokken bij de slijterij ’t Raedthuys en het evenementenverhuur bedrijf.

Op 29 november nam Theo afscheid van zijn geliefden en het leven. 

 

 

Auteur: Henri Schuite
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud