S.V. Losser 1 kampioen en promoveert

S.V. Losser 1 kampioen en promoveert

Het is nog maar een jaar geleden dat de voetbalvereniging KVV Losser en AJC’96 tot een fusie besloten. En nu, na amper een jaar, zijn de resultaten enorm positief, met als kers op de taart het kampioenschap van S.V. Losser 1 in de 4e klasse.

Gelijkspel bleek uiteindelijk genoeg

Onder de ogen van zo’n 500 toeschouwers kon de ploeg van trainer John Gielink, ondanks een enorm overwicht de wedstrijd tegen het Hengelose Juliana’32 niet winnen. Uiteindelijk was het gelijkspel ( 0-0) , mede door het puntverlies van concurrent Berghuizen voldoende om het kampioenschap te vieren en daarmee promotie naar de 3e klasse te bewerkstelligen.

Doelmannen hielden hun kruit droog

Ondanks de 0-0 eindscore waren er genoeg kansen op goals, maar de beide goalies, Oscar van Dalen van Juliana en Jari Koch hadden beiden een topdag. Jari stopte zelfs een penalty en keerde bijzonder knap ook nog de rebound. Als er toch een uitblinker genoemd mag worden,  de jonge scheidsrechter Finn Wijn leidde prima.

Kampioenschap is het succes van de hele vereniging

Voorzitter Sander Heitbaum feliciteerde het team met het behaalde resultaat en concludeerde dat dit een feest is voor de hele club. Immers, het 2e en 3e team doet het ook uitstekend en het jeugdteam onder 19 speelt inmiddels op divisie niveau. Beter kon het eigenlijk niet gaan’

Spelersgroep blijft na promotie in tact

Trainer John Gielink was uiteraard ook behoorlijk in zijn sas. Onder zijn leiding heeft S.V. Losser een prestatieve groep gevormd waarmee in de toekomst nog veel muziek in zit. In de nieuw te vormen 3e klasse zal meer worden gevraagd van de spelersgroep. Maar John Gielink heeft er vol vertrouwen in. Zijn contract is niet voor niets verlengd.

Voorlopig staan alle seinen voor S.V. Losser op groen. De realisering van de toekomstige plannen over de uitbreiding van de trotse voetbalclub lijkt dan ook een kwestie van tijd. Het is ze gegund!

 

 

Auteur: Henri Schuite
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud