Summer Party in de week van de jonge mantelzorger

Summer Party in de week van de jonge mantelzorger

De JMZ Summer Party vindt plaats in de week van de jonge mantelzorger.

Groei je op met zorg binnen het gezin? Van 1 tot en met 7 juni is het de landelijke week van de jonge mantelzorger. Deze week staat in het teken van het creëren van meer bewustwording en het vragen van extra aandacht voor deze doelgroep. JMZ Go! organiseert verschillende activiteiten en is medeorganisator van een groot zomerfestival. Op 3 juni organiseren alle gemeenten in de provincie Overijssel een zomerfeest voor jonge mantelzorgers in Ommen. Het belooft een dag te worden vol buitenactiviteiten, ontspanning en creativiteit. Meer dan 60 jonge mantelzorgers uit het werkgebied van JMZ Go!, in de leeftijd van 5 tot 15 jaar, zullen deelnemen aan dit evenement.

Een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland groeit op terwijl ze zich zorgen maken over een naaste. Deze kinderen zorgen voor een ouder, broer of zus met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Veel jonge mantelzorgers zijn zich niet bewust van de impact van de zorgsituatie op hun persoonlijke leven; ze beschouwen hun zorgen als normaal en vanzelfsprekend. Ze identificeren zichzelf niet als mantelzorger. Tegelijkertijd kan mantelzorg op jonge leeftijd mentaal belastend zijn. Ze dragen bijvoorbeeld meer verantwoordelijkheden en maken zich meer zorgen dan hun leeftijdsgenoten zonder een zorgsituatie thuis.

JMZ Go!, een onderdeel van SIZ, zet zich in voor kinderen en jongeren die opgroeien met zorg binnen het gezin. Ze bieden verschillende activiteiten en cursussen aan.

Naast de zomerfeest organiseren ze ook een filmavond, zijn er thematafels ingericht bij verschillende bibliotheken, wordt er een doeboek uitgegeven en is er een TikTok-uitdaging. Als je na het lezen van dit bericht geïnteresseerd bent in hun aanbod, neem dan een kijkje op hun website of neem contact met hen op. www.jmz-go.nl en/of .

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud