Stralende en zonnige boeren-en kunstmarkt in centrum Losser

Stralende en zonnige boeren-en kunstmarkt in centrum Losser

Meer, meest, allermeest. Het kan nog gekker in Losser. Komende zaterdag wordt er nóg meer dan anders van alles uit de kast getrokken om het publiek te vermaken. Met de officiële start van de Week van de Amateurkunst (WAK) wordt kunstzinnig en kunstminnend Losser flink in de watten gelegd. Om 10.00 uur opent cultuurwethouder Jimme Nordkamp de kunstmarkt.

De Brink, het pleintje nabij het oude postkantoor, wordt omgetoverd in klein Montmartre. Picasso en Van Gogh maken plaats voor zo’n 20 kunstenaars van onder andere het Losserse Kunst Collectief.  Glas-in-lood, keramiek, schilderijen en alles wat door de creatieve handen van de makers ontstaat, wordt geshowd.

Het oor wil ook wat: op het pleintje bij De Brink klinken de swingende en funky noten van Jazzband Musikschule der Stadt Gronau. 

De kids van dansgroep AVGL laten om 11.00 uur voor ’t Lossers Hoes hun beste moves zien en Lossere sportclubs laten je kennis maken met hun sport op het Raadhuisplein.

Tekenen is echt een kunst

Op de boerenmarkt tekent de populaire sneltekenaar Hugo Freutel portretten en cartoons. Hij laat zich inspireren door zijn omgeving.

Hugo Freutel is een populaire sneltekenaar en een ster in karikatuur, cartoons of portret tekenen.

 

Karikaturist Erik Elsas legt bijzonderheden van personen vast in zijn karikaturen, indrukwekkend snel en persoonlijk. Je bent gewaarschuwd! Hij is in staat om de essentie van een persoon in slechts enkele minuten herkenbaar te maken. Op verzoek kan Erik ook elementen, zoals hobby’s of andere kenmerken die grappig of uniek zijn, toevoegen.

En nog meer rondom het centrum

Om 11.00 uur start bij Erve Kraesgenberg een culthuurhistorische dorpswandeling met gids van zo’n 2,5 uur langs monumentale gebouwen en boeiende bezienswaardigheden als de 14e eeuwse Martinustoren, het Aleida Leurinkshuis en de Dorpsbleek. Aanmelden voor deze excursie kan via: www.visitdeluttelosser.nl of telefonisch bij de Tourist info: tel. 0541-551160.

Verder is er een tentoonstelling in het Geologiemuseum, een expositie Historie Fundament in ’t Lossers Hoes en de presentatie van fotocollage HOOR ERBIJ door de scholen De Meander, De Imenhof en De Martinus in de bibliotheek.
 

Heerlijke, verrassende en originele producten

We vergeten bijna waarover het gaat: de streekproductenmarkt. Oude bekende en ook nieuwe deelnemers dienen zich maandelijks aan. Zo ook deze zaterdag met een breed aanbod van maar liefst 40 deelnemers dat zorgt dat het publiek graag naar Losser komt op de laatste zaterdag van de maand. Een kleine greep uit wat men kan verwachten: heerlijke vers gerookte paling, ambachtelijk gemaakte worsten, diverse soorten vlees van runderen uit de buurt, Losserse boterkoek, zelfgemaakte jam, keuze uit tientallen soorten pindakaas, producten van de Lonneker Molen, vers fruit uit Rossum, prachtige bloemenkransen, zijde bloemen, schoonmaakmiddelen, kaas & noten, chocolade, lekkere sauzen, eigen gemaakte sierraden, cadeau-ideeën.

 Ondernemersclub Ronde Tafel 186 Losser verkoopt kaarten voor het goede doelen LOS feest op 1 juli en de Gaffel Aöskes presenteren het Losser historisch carnavalsboek ‘Van Prinsen en Narren’.  Neem een lekkere tuffelpannenkoek of geniet tussendoor van een heerlijke lunch of na afloop van een borrel op één van de gezellige terrassen van de Losserse horeca.

 

Waar en wanneer? Zaterdag 24 juni: 10.00 – 16.00 uur in het centrum van Losser

www.centrumlosser.nl

 

 

 

 

 

Auteur: Henri Schuite
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud