Stichting Kiem biedt ondersteuning tijdens zomervakantie

Stichting Kiem biedt ondersteuning tijdens zomervakantie

Stichting Kiem ondersteunt naasten van mensen met een eetstoornis tijdens de zomervakantie.

In aanloop naar de zomervakantie organiseert Stichting Kiem op 30 juni 2023 om 19:30 in samenwerking met Realcovery inloophuis een themabijeenkomst voor naasten van personen met een eetstoornis. De bijeenkomst vindt plaats bij Realcovery inloophuis in Weerselo en is geheel kosteloos.

Realcovery is een inloophuis voor mensen die met een eetstoornis kampen en voor hun naasten, ook Lossernaren zijn er welkom.
   
Tijdens de themabijeenkomst voor naasten besteden we aandacht aan hoe je als naaste  van iemand met een eetstoornis ervoor zorgt dat de spanning niet te hoog oploopt bij de  ander, maar vooral niet bij jezelf. Op deze avond delen ervaringsdeskundige trainers hun verhaal en aan de hand van concrete opdrachten gaan de deelnemers met elkaar in gesprek. We bespreken situaties waar je tegenaan kunt lopen tijdens de zomervakantie en hoe je daarmee om zou willen gaan. Door het delen van ervaringen inspireren de deelnemers elkaar. Gezamenlijk komen we tot praktische tips en adviezen om zelf aan de slag te kunnen en met meer vertrouwen de feestdagen tegemoet te gaan.   
  
Aanmelden voor de themabijeenkomst kan via www.stichtingkiem.nl.

Over Stichting Kiem   

Stichting Kiem zet zich in om de impact van eetstoornissen te minimaliseren. De stichting richt zich middels haar kernprogramma’s op kennisbevordering onder naasten, scholen en professionals. Ook beoogt Stichting Kiem het werkveld te versterken en te verbinden, bewustwording in de samenleving te vergroten en professionals, patiënten en naasten van goede en inhoudelijke informatie te voorzien. 

Over Realcovery

Realcovery is een inloophuis voor mensen die met een eetstoornis kampen en voor hun naasten, ook Lossernaren zijn er welkom en maken gebruik van. Het team van Realcovery coacht en motiveert de cliënt zelf en is ook een sparringpartner en luisterend oor voor naasten. Het Realcovery inloophuis is geen professionele zorgverlener, maar een vrijwilligersorganisatie die werkt op basis van ervaringsdeskundigheid.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud