Sempre Crescendo sluit project “Het leerorkest” feestelijk af

Sempre Crescendo sluit project “Het leerorkest” feestelijk af

Leerlingen van groep 5 en 6 van basisschool Meester Snel en De Wegwijzer kregen afgelopen weken lessen aangeboden in het kader van het project Leerorkest, Muziek in klas. Docenten van Muziek en Dans begeleiden deze lessen met als afsluiting een eindpresentatie op de eigen basisschool. Aan de leerlingen werd de mogelijkheid geboden om zich in te schrijven voor deelname aan een extra concert en dan in samenwerking met een echt orkest. In dit geval met het orkest van de concertvereniging Sempre Crescendo.

In totaal gaven 26 Kinderen zich op om mee te doen aan dit speciale concert. Het was een gezellige muzikale bende op Erve Kraesgenberg, thuishaven van de concertvereniging Sempre Crescendo. De bijeenkomst werd geopend door het jeugdorkest JTL en daarna was het de beurt aan de leerlingen en het orkest van Sempre; samen muziek maken. Onder belangstelling van vele ouders, broertjes, zusjes en opa’s en oma’s werd er enthousiast gemusiceerd en was het optreden een feest om naar te kijken en te luisteren.

Instaporkest Maar wat te doen wanneer kinderen interesse hebben in muziek maken. De gezamenlijke muziekverenigingen van de gemeente Losser en Stichting Fundament Muziek en Dans bieden de mogelijkheid aan om mee te gaan doen in het nieuw op te richten Instaporkest. Aan het meedoen in dit Instaporkest zijn geen kosten verbonden. Het ligt in de planning om in september te starten met dit instaporkest.

Voor meer informatie neem contact op met Stichting Fundament Muziek en Dans of mail uw vragen naar of kijk op de website www.semprecrescendo.nl.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud