Scoren in de wijk in Overdinkel

Scoren in de wijk in Overdinkel

“Noaberschap” betekent “omzien naar elkaar”. In Twente zijn we allemaal buren en helpen we elkaar. “Noaberschap” is niet voor niets een van de drie kernwaarden van FC Twente. De club vindt het belangrijk om haar verbindende en mobiliserende kracht in te zetten om mensen verder te helpen. Daarvoor heeft FC Twente al in 2005 de Stichting “FC Twente, scoren in de wijk” opgericht. Met tal van projecten geeft de stichting invulling aan de “noaberplicht” van FC Twente, want iedereen verdient een kans om te scoren. Zo begint de tekst op de site van FC Twente.

Uniek project

De FC Twente Cup is een uniek project van 6 maanden waarbij jouw team zich moet kwalificeren voor het voetbaltoernooi om de FC Twente Cup. Kwalificatie kun je afdwingen door trainingen, oefenwedstrijden en buurtbijdrages uit te voeren in je eigen wijk. Dit doe je natuurlijk niet voor niets, want voor je prestaties ontvang je mooie FC Twente prijzen. Alle teams die 250 punten of meer verzamelen kwalificeren zich voor het eindtoernooi dat zal plaatsvinden in mei.

Dinkelgirls en Dinkelboys

Op initiatief van FC Twente is “Scoren in de wijk” ontstaan, dit is een initiatief om jongens en meisjes het belang van maatschappelijk werk te leren. Door punten te halen kunnen de teams mooie prijzen verdienen en als er genoeg punten worden behaald mogen ze als team meedoen aan het eindtoernooi in het FC Twente stadion met alle andere teams die genoeg punten hebben. Initiatiefnemer Remond de Groot is hiervoor in groep 8 geweest van de Pax Christi in Overdinkel om te kijken of er genoeg animo is om een jongens- en een meisjesteam hiervoor actief te krijgen. Met aanvulling van teamleden van andere groep 8 scholen uit Overdinkel is dat gelukt. De jongens heten de Dinkelboys en de meisjes de Dinkelgirls.

De aftrap van dit gebeuren was begin december en intussen hebben ze al een aantal activiteiten uitgevoerd. Onder andere, graffiti spuiten op een wand in de wijk Boswinkel in opdracht van “Ons Huis” woningbouwvereniging. Het schoonmaken van alle kleedkamers van Sportclub Overdinkel.

Schoffelen en opruimen

Op donderdag 23 maart hebben ze de tuin geschoffeld en het zwerfvuil rond het complex Tiekerhook in Overdinkel opgeruimd. Alles ligt er weer piekfijn bij. Die middag hebben ze ook het zwerfvuil bij ’t Trefhuus onder handen genomen in de stromende regen. Na gedane arbeid was er een drankje een patatje en een snack in ’t Trefhuus.

Een prachtig initiatief om jongeren het belang en de noodzaak van vrijwilligerswerk bij te brengen.

Auteur: Sietse Smit
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud