Respectweek op de Verrekijker van 8 t/m 12 mei

Respectweek op de Verrekijker van 8 t/m 12 mei

Al jarenlang is er op De Verrekijker in de week na de meivakantie een respectweek. Hierin herhalen ze de veiligheidslessen. Lessen waarin de kinderen leren, praten en ervaren hoe belangrijk het is dat iedereen zich veilig voelt. Dat wanneer je aangeeft iets niet prettig te vinden, de ander dit respecteert en dan stopt met dat gedrag. Ze geven de kinderen mee dat we elkaar waarderen zoals je bent. Dat we elkaar respecteren, zorgzaam zijn voor elkaar, we verantwoordelijk zijn en voelen voor elkaar en de omgeving, waardoor het voor iedereen veilig is.

Thema Talant

Dit keer staat de week ook in het teken van het thema Talent. Herken je een talent? Laat je talent zien en waardeer elkaars talent. Het kan van alles zijn. Van vertellen over een onderwerp waar je heel veel van af weet, tot het hebben van een hobby, het spelen van een spel, een instrument of een vaardigheid in bewegen of denken. Iets dat voor jou vanzelf gaat, dat wat voor jou normaal is, maar voor een ander bijzonder is. Iets wat weinig moeite kost en waar je plezier aan beleeft. Dat is talent.

De Verrekijker voor “Stichting GOAL”

Samen met ouders van de ouderraad wordt er woensdag 10 mei een hele dag georganiseerd in het teken van talenten. Deze dag is gekoppeld aan een goed doel. De opbrengst zal gaan naar Stichting GOAL. De kinderen vinden het belangrijk een doel te kiezen uit Losser. Ze hebben het zelf gekozen. GOAL is een stichting die staat voor ‘Scoren vóór en mét mensen die een zorgbehoefte hebben’. Vanuit het leerlingpanel is dit doel gekozen met als motivatie, dat ze op de Verrekijker mensen graag een onvergetelijke herinnering geven. Vooral als mensen dat zelf niet meer kunnen regelen.

Talenten-sponsorenparcours

In de ochtend is er een talenten-sponsorparcours zijn. Met medewerking van vele noabers maken kinderen kennis met vele talenten van anderen. Misschien wel een eigen talent. De kinderen kunnen zich hiervoor laten sponsoren. De onderdelen van het parcours zijn op school of op een ander locatie waaronder de Losserhof en St. Maartenstede. Enkele voorbeelden van workshops zijn: volksdansen, een medaille maken, klootschieten, een mini APK- uitvoeren, walking voetbal met bewoners van St. Maartenstede en nog veel meer!

Noabertalentenmarkt

In de middag, tussen 13:00 uur en 14:30 uur, is er een Noabertalentenmarkt. Kinderen van de school en noabers zullen samen zorgen voor de invulling van het programma. Tijdens deze markt kan iedereen de talenten van de kinderen bewonderen, zijn er optredens, een loterij en activiteiten voor kinderen en volwassenen. De gemaakte werkjes van kinderen wordt verkocht. Dit alles gaat op basis van een vrije gift. De aanwezigheid van ouders, opa’s, oma’s, buren, kennissen en bekenden wordt erg op prijs gesteld. Reserveer daarom woensdag 10 mei alvast in uw agenda en vertel het verder!

Auteur: Theo Kip
Geplaatst in: Archief, Jeugd, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud