Receptie Martini Kerlkes 66 jaar

Receptie Martini Kerlkes 66 jaar

Een zeer drukbezochte receptie van de Martini Kerlkes vanwege hun 66 jarig jubileum op vrijdagavond 10 maart bij Grandcafé Smit in Losser. Zo overweldigend druk zelfs dat er tafels en stoelen bij aangesleept moesten worden.

De volgende sprekers deden hun zegje

  • Voorzitter Mark Ekkelboom opende de receptie met een welkomswoord.
  • Martin in het Veld deed het woord namens het interim bestuur van de Gaffel Aöskes. In de geschiedenis van de Martini Kerlkes is de vereniging een aantal keer eerste geworden in Oldenzaal. In het Veld roemde deze hoogtepunten van de vereniging.
  • Prins Maarten 1 deed zijn toespraak op een humoristische wijze en kreeg een aantal keer de lachers op zijn hand.
  • Burgemeester Cia Kroon gaf complimenten aan de Martini Wichters en ze deed het voorstel om een Martiniwichter clubje op te richten voor 65+ dames.
  • De erevoorzitters Benno Schoppink en Cees Haulo roemden de vereniging vanwege hun hoge feestelijke en vriendelijke gehalte. En zij benoemden trots te zijn op de verschillende commissies binnen de vereniging.
  • Tenslotte overhandigde de jubileumcommissie een schild met daarop het logo en het 66 jaar bestaan van de vereniging.
  • Vervolgens werd de zaal op z’n kop gezet door DJ Ruben, onder het motto: “Met elkaar tot de token 11 joar”.

Hoe het begon

Aswoensdag 1957, om precies te zijn op 10 maart van dat jaar, zag de carnavalsvereniging de Martini Kerlkes het levenslicht. Die dag kwam Antoon Peperkamp en Johan Gevers tot de conclusie dat na enkele jaren ongeorganiseerd carnaval in Losser, het tijd werd voor een echte carnavalsvereniging. De eerste taak die de beide oprichters zich stelden, was het zoeken van leden en dan vooral binnen de buurt en de familie. Met een contributie van een dubbeltje per week trachtte de vereniging in de beginjaren met een wagen of een loopgroep aan de optochten in Losser en Oldenzaal mee te doen. Tijdens het eerste feest in café Nijhof kwam de eerste onofficiële prins van Losser tevoorschijn: Klaas Gevers. Om wildgroei in het carnavalsgebeuren te voorkomen is door de Martini Kerlkes en Doare Trappers, destijds op initiatief van burgemeester Van der Sandt, een overkoepelende carnavalsorganisatie opgericht, waaruit later de Gaffel Aöskes zijn ontstaan.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud