Reünie van de 5e klas Aloysiusschool Losser 1965/1966

Reünie van de 5e klas Aloysiusschool Losser 1965/1966

Maar liefst 30 oud leerlingen van de 5e klas van de Aloysiusschool uit het schooljaar 1965-1966 waren aanwezig op de reunie. Van heinde en verre (o.a. Valkenswaard en Gulpen) kwamen ze aangereisd om elkaar na zo’n 55 jaar weer te ontmoeten. De reuniecommissie, bestaande uit Stef Hollander, Jan Heydemann Jan Selen en Jan Wijering had na even flink speuren het overgrote gedeelte van de klas gevonden. Een speurtocht via mondelinge contacten, telefoon, facebook en Google maakte dit mogelijk.

Bijzonder verheugd was de commissie dat ook meester Braam, (toenmalig directeur en meester van de 6e klas) en juffrouw Kortman, (1e klas en gedeeltelijk 6e klas van de Wegwijzer) aanwezig waren. De groep is namelijk na de 5e klas van meester Herman olde Heuvel (helaas enkele jaren geleden overleden) gesplitst. Een gedeelte bleef op de Aloysiusschool en het andere deel ging naar de nieuw gebouwde school “De Wegwijzer”. Bovendien werden de klassen gemengd. Voor het eerst met meiden in de klas!

Het was een fantastisch weerzien in Losser. De meesten direct herkenbaar, maar een aantal ook moeilijk thuis te brengen. Bij het noemen van de naam een oh… en ah… tuurlijk, nu zie ik het. Prachtige reacties!

Onder het genot van een kop koffie met cake deed Jan het welkomstwoordje. Aansluitend kwamen zijn er hapjes en drankjes en werden vele en vele herinneringen opgehaald. “Weet je nog de prachtige verhalen over Grote Klaas en Kleine Klaas van meester Olde Heuvel?” “Weet je nog van onze staking toen onze klas alleen op school was en de anderen vrij waren?” Geweldige verhalen kwamen los en er werd veel gelachen. Uiteraard ging het ook over het werkzame leven, de kinderen en eventuele kleinkinderen.

Ook meester Braam hield nog een toespraak. Hij ging in op zijn aanstelling als directeur (opvolger van dhr. Mulderink) op de Aloysius en het wel en wee van de school. De gesprekken met de oud leerkrachten waren erg leuk. Grappig om ze gewoon Els en Gerard te noemen. Dat was in die vroegere tijd nog wel anders toen er in de klassen streng werd geregeerd!

Voor de inwendige mens was er de snackwagen en de uren vlogen voorbij. Met een: “Tot ziens, we bellen, we appen, dit moeten we nog eens overdoen” werd de prachtige middag/avond afgesloten.

Auteur van dit stuk: Jan Wijering

Fotograaf: van de recente foto’s : Joop Olde Hartman

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud