Provincie steunt verticaal groen in Losser

Provincie steunt verticaal groen in Losser

De provincie Overijssel heeft €50.000 beschikbaar gesteld voor de jaarlijkse vergroeningsactie van Groene Loper Overijssel.

Dit jaar ligt de focus op klimplanten en het bodemleven, en de inwoners van Losser kunnen hier actief aan bijdragen.

Hannelore Börger van het kernteam Groene Loper Overijssel legt uit: “We zien dat veel muren en schuttingen kaal zijn en niet worden benut voor vergroening. Een groene gevel ziet er niet alleen mooier uit, maar zorgt ook voor verkoeling tijdens warme zomermaanden. Met deze actie vragen we ook aandacht voor een gezonde bodem. Zo zorg je niet alleen voor meer levende natuur boven de grond, maar ook daaronder.”

Losser is een van de acht gemeenten met een Groene Loper die deelnemen aan deze actie. De Groene Loper Losser-Oldenzaal organiseert een eigen actie voor en door actieve groene buurtbewoners. Rond Burendag in september worden de klimplanten uitgedeeld en kan iedereen in Losser aan de slag om hun buurt te vergroenen.

Groene Loper Overijssel is onderdeel van het programma Natuur voor Elkaar en werkt samen met provincie Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel, IVN Overijssel en 12 gemeenten, waaronder Losser. Voor meer informatie, bezoek www.groeneloperoverijssel.nl.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud