Project dementievriendelijke gemeente Losser krijgt vervolg

Project dementievriendelijke gemeente Losser krijgt vervolg

Gemeente Losser startte in 2019 met een lokale werkgroep aan het project ‘dementievriendelijke gemeente Losser’. Dit houdt in dat we ons actief inzetten voor een dementievriendelijke samenleving. Een samenleving waarin mensen met dementie zoveel mogelijk kunnen blijven meedoen. En waarin anderen hen een handje toesteken wanneer zij het even niet meer weten. Eind 2022 is het project geëvalueerd. Er zijn al veel activiteiten uitgevoerd die bijdragen aan een dementievriendelijke samenleving. De werkgroep heeft nu een actieplan opgesteld om in 2024 het label dementievriendelijke gemeente te kunnen behalen. 

Samen leren omgaan met dementie

Wethouder Marian Oosterbroek: “Gemeente Losser staat voor inclusiviteit: een gemeente waar iedereen zoveel mogelijk mee kan doen. Eén waarin ook (kwetsbare) ouderen een plek hebben. Eén op de vijf Nederlanders krijgt dementie. Een ziekte waar bijna iedereen (indirect) mee te maken krijgt. Daarom is bewustwording en vroegsignalering van dementie belangrijk. Hoe eerder we erbij zijn, hoe meer we zelfredzaamheid kunnen bevorderen. En hoe beter de zorg en ondersteuning geregeld kan worden. Leren omgaan met dementie doen we samen en voor iedereen.”

Trainingen omgaan met dementie

De gemeente brengt dit jaar diverse trainingen omgaan met dementie onder de aandacht. Hierbij gaat het om online trainingen of trainingen op locatie. Zowel medewerkers van de gemeente als medewerkers van verenigingen en bedrijven in gemeente Losser worden gestimuleerd deze trainingen te volgen.

Lokale werkgroep dementievriendelijk

De lokale werkgroep dementievriendelijk bestaat uit medewerkers van Carintreggeland, Zorggroep Sint Maarten, Stichting Fundament Losser, Dementie Twente en de gemeente Losser. De gemeente werkt hierbij samen met de regionale afdeling van Alzheimer Nederland en het regionale netwerk dementie.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud