Proeflessen Special Heroes bij Judo Losser

Proeflessen Special Heroes bij Judo Losser

Iedereen moet kunnen sporten; dus iedereen kan de judomat op en niemand staat aan de kant. Zo trainen wekelijks jongeren met een vorm van autisme op de judomat. Trainers René Bogaarts en Britt Holkenbrink past zijn les aan op het niveau en de spanningsboog van de judoka’s.

Volgens Bogaarts is het belangrijk om een heel afwisselende les aan te bieden. “Deze judoka’s kunnen kort met een opdracht bezig zijn en moeten dan de aandacht weer op iets nieuws kunnen richten. Spel, techniek aanleren, stoeien en conditie-oefeningen wissel ik in hoog tempo af”.

Bogaarts is van mening dat judo de ideale sport is voor jeugdigen met bijvoorbeeld autisme of ADHD vanwege het sociale aspect van de sport. Judo gaat uit van wederzijds respect, een tegenstander onder controle houden zonder hem te blesseren en is bijzonder goed voor de motorische ontwikkeling. “Doordat jeugdigen elkaar moeten aanraken en verantwoordelijk zijn voor het welbevinden van de tegenstander is er een grote ontwikkeling op sociaal gebied”.

Op de vrijdagavond wordt er wekelijks getraind in de dojo van het MAN-gebouw aan het Nilantspad 3 in Losser. In de groep is nog ruimte voor een paar jongeren van 6 t/m 12 jaar. Op 26 mei en 2 en 9 juni zijn er proeflessen op vrijdagavond van 18.45 uur tot 19.30 uur. Belangstellenden kunnen een proefles aanvragen door een mail te sturen naar

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud