"Omzien naar elkaar" met behulp van de ‘Kletspot’

"Omzien naar elkaar" met behulp van de ‘Kletspot’

De drie parochies van Zuidoost Twente, gaan in het verlengde van het synodale proces, tijdens de wintermaanden nogmaals in gesprek met parochianen. Daarvoor is Een Kletspot gemaakt. Aan de hand van vragen uit De Kletspot komen deelnemers in gesprek over het onderwerp ‘OMZIEN NAAR ELKAAR’. Uiteraard is De Kletspot ook te gebruiken voor niet-parochianen, voor iedereen die belangstelling heeft voor dit onderwerp.

 

Er komt er een nieuwe gesprekken-ronde aan met als thema “Omzien naar elkaar”. Vanuit het synodale proces is gebleken dat alle gesprekken unaniem het gevoel hebben gegeven van inspiratie, vreugde en voldoening, nieuwsgierigheid en zich gehoord voelen. Juist gezien de waarde en het grote enthousiasme wordt nu een nieuwe ronde gesprekken aangeboden. Het met elkaar in gesprek gaan als het eigenlijke proces van geloofsverdieping. Om elkaar te inspireren.

Veel mensen vinden het belangrijk dat er verband is tussen mensen. Men maakt zich bijvoorbeeld zorgen rond eenzaamheid, individualisering, verlies aan contacten, sociale omgeving. Vandaar dat is gekozen voor het thema “Omzien naar elkaar”. In gesprek hierover gaan kan op een heel laagdrempelig manier. Dat kan met een groepje mensen vanuit kerkverband, maar ook bijvoorbeeld op scholen, aan de keukentafel thuis met vrienden, in gezinsverband, met opa en oma of … Zelf of met begeleiding.

Mogelijk komt vanuit het gesprek een mooie spreuk oneliner, of tekst naar voren. Als die op een tegeltje gezet kan worden kunnen we de tegeltjes verzamelen en in de kerk laten zien.

In elke parochie van Zuidoost Twente zijn, in februari en maart, kletspotten (met instructie) te leen en tegeltjes beschikbaar. In elke parochie zijn ook gespreksleiders en ambassadeurs, die een gesprek kunnen begeleiden. Doet u mee?

De plekken waar de Kletspot af te halen is, zijn:

  • Centraal secretariaat Franciscusparochie, Veldmaterstraat 61 Haaksbergen.
    • Ma-do tussen 9 en 11.30 uur, 053 5743929
  • H. Maria Geboortekerk, Gronausestraat 4, Losser.
    • Ma-vr van 9.30 – 11.30 uur, 053 5381224
  • Parochiesecretariaat in Enschede, Nieuw Schoolstraat 2 bij de gastvrouwen,
    • Ma – do 9.30 – 11.00 uur, 053 4785306
Auteur: Theo Kip
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud