Nieuw: Lagafietsroute

Nieuw: Lagafietsroute

Regelmatig is er bij de Tourist info vraag naar een route over het vernieuwde Lagapad. Voor de Tourist info reden om hiervoor een nieuwe route uit te geven. Bovendien is het dit jaar ook nog eens precies 20 jaar geleden dat de Landesgartenschau in Gronau en Losser werd gehouden. De Dinkel is het verbindende element tussen Losser en Gronau. Het Lagapad, een prachtig fietspad, is in het kader van de LAGA aangelegd langs dit riviertje. Het maakt de verbinding tussen beide plaatsen zichtbaar.

Lagapad vernieuwd

De fietsroute gaat over het recent vernieuwde Lagapad en nodigt uit om een bezoek te brengen aan Gronau. Terug vervolg je de route over het “nieuwe” Smokkelpad.Langs de meanderende Dinkel fietsen is een prachtig en uniek stukje. Nederlandse en Duitse partijen werkten de afgelopen jaren samen om de Dinkel tussen Gronau en Losser, over een lengte van 4 kilometer, opnieuw in te richten. De rivier mag weer meanderen en er is ruimte gegeven aan water, natuur en de recreatiemogelijkheden in het gebied.

Route

Deze route gaat verder langs de bekende “schatten” zoals Erve Kraesgenberg, de Martinustoren, Dorpsbleek, Gerardus Majella park & Oelemars. De afstand van de route is 37 km. Met de route breng je een bezoek aan Losser, Glane, Overdinkel, Gronau en De Lutte.

Verkrijgbaar

De nieuwe route is voor €2,00 verkrijgbaar bij de Tourist info in De Lutte en Losser. De route is zowel in Losser als De Lutte te starten of bestel de route in de webshop via: visitdeluttelosser.nl

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud