Het mysterie van het vervloekte Zaandhoes

Het mysterie van het vervloekte Zaandhoes

Maandag 31 juli stroomde het Zaandhoes in de Zandbergen vol met kinderen. Ruim 100 kinderen die om wat voor reden dan ook niet op vakantie gaan.

Een mega belevenis georganiseerd door de Stichting Fundament met heel veel vrijwilligers. Dit jaar wordt het wel heel spannend. Halverwege de dag werden de kinderen opgeschrikt door de ‘eigenaar’ van het Zaandhoes. Hij was boos dat er steeds weer een puinhoop gemaakt wordt van het Zaandhoes. Daarom sprak hij een vloek uit over het gebouw. Elke dag dat er bezoekers in het Zaandhoes zijn wordt de vloek erger. De kinderen kunnen de vloek opheffen door het gebouw donderdag weer in originele staat achter te laten.

De Spelweek

De ruim 100 kinderen wordt verdeeld in 10 groepen. Elke groep heeft 2 begeleiders. De spelweek duurt nog tot en met donderdag, daarna gaan alle kinderen ’s avonds moe maar voldaan weer naar huis. De spelweek wordt mede mogelijk gemaakt door talloze sponsoren en een grote groep vrijwilligers. Zonder hun hulp zou deze week niet gehouden kunnen worden. Vanwege de vele regen is het programma aangepast en vinden veel activiteiten binnen plaats. Zo is er een vossenjacht in het Lossers Hoes georganiseerd en een spelletjes dag in de Fakkel. De kinderen vermaken zich uitermate goed. Ze maken lampionnen. Er is een auto gebouwd van hout. Dit zit in het spel om de vloek te overwinnen. De laatste dag was een superverrassing. Het Zaandhoes werd onveilig gemaakt door spoken. Maar de vloek werd opgeheven.

Kleine eigen bijdrage ouders

De ouders wordt om een kleine bijdrage gevraagd. Als dat bijvoorbeeld niet mogelijk is omdat er uit je gezin meerdere kinderen naar de vakantieweek willen, springt de Stichting Leergeld bij. Er zijn vele sponsoren die voor de drankjes en de hapjes zorgen. Kortom een prachtig initiatief van Fundament en haar niet aflatende stroom van vrijwilligers.

Het mysterie van het vervloekte Zaandhoes

Het mysterie van het vervloekte Zaandhoes

Het mysterie van het vervloekte Zaandhoes

 

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud