Donderdag 12 januari maakte Ricardo Eshuis, directeur van SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca), op de laatste dag van de Horecava de winnaars bekend van de wedstrijden Beste Leerbedrijf Horeca en Beste Leermeester Horeca. Mark Benneker, sous-chef Hotel-Restaurant ’t Kruisselt in De Lutte werd gehuldigd en ging naar huis met de titel Beste Leermeester Horeca 2022/2023.
Mark weet de juiste snaar te raken
Ricardo Eshuis haalde Marks humor aan, gecombineerd met de wijze waarop hij steeds de juiste snaar weet te raken bij verschillende typen leerlingen. Dit maakt hem echt onderscheidend. Eshuis: “Mark maakt voor leerlingen het verschil tussen afhaken of doorgaan, tussen slagen of niet slagen. Niet alleen in het team van ‘t Kruisselt, maar ook landelijk. ‘t Kruisselt is een heel mooi leerbedrijf met een goed team, met Mark als een top leermeester.” De twee andere kanshebbers op de titel Beste Leermeester Horeca 2022/2023 waren Marisca Stam van ’t Voorhuys in Emmeloord en Beste Leermeester Horeca 2019/2020 Nita Huning-Koster van Het Noorden van Aalten. Een delegatie van twaalf collega’s, inclusief de directie, van ’t Kruisselt waren afgereisd naar Amsterdam om tijdens de Horecava aanwezig te zijn bij de spannende onthulling. De rest van het team keek live mee met de livestream van SVH.
Foto : Mark Benneker geflankeerd door Jeroen en Linda Kampman
“Ik ben uiteraard bijzonder trots met deze onderscheiding. Een kroon op mijn werk als leermeester! Ik pas mijn stijl van leidinggeven en kennisoverdracht aan de leerling of stagiair aan, de mens gaat voor mij altijd voorop. Samen dragen we zorg voor de ontwikkeling van de leerling, zodat deze jonge professional over een goede basis en kennis beschikt. Dat doe ik natuurlijk niet alleen, elke leerling en stagiair wordt opgenomen in ons hechte en gezellige team. Samen geven we deze jonge mensen de juiste handvatten om zich tot echte horecaprofessionals te ontwikkelen.” aldus Mark Benneker, sinds 2013 werkzaam bij Hotel ’t Kruisselt.
’t Kruisselt sinds 2017 erkend leerbedrijf
Sinds 2017 is ’t Kruisselt, onder leiding van Linda en Jeroen Kampman, erkend leerbedrijf geworden en leiden de leermeesters van ’t Kruisselt jaarlijks vele leerlingen en stagiairs op. ‘Wij hopen met het opleiden en enthousiasmeren van jonge mensen impact te kunnen maken en het horecavak aantrekkelijker te maken, om zo ook in de toekomst onze gasten te kunnen blijven verwelkomen met oprechte gastvrijheid en uitstekende service.” aldus Linda Kampman, directeur van Hotel ’t Kruisselt. “Mark draagt met zijn mensgerichte, warme en humorvolle aanpak ontzettend bij aan dit grotere doel. Leerlingen en stagiairs lopen weg met Mark. We zijn bijzonder trots en vinden de prijs Beste Leermeester Horeca een prachtige erkenning voor het werk wat hij met veel passie en liefde verzet!” Binnen het team van ’t Kruisselt werken meerdere geschoolde leermeesters, het hotelbedrijf begeleidt zowel jonge mensen vanuit het praktijkgerichte onderwijs als hogere hotelschool studenten. Hotel ’t Kruisselt eindigde ook in de top 10 van Beste Leerbedrijf Horeca Nederland 2022/2023, maar wist nét geen podiumplek te behalen.