Luuk Mannebeek 2e op NK judo onder 18 jaar

Luuk Mannebeek 2e op NK judo onder 18 jaar

Afgelopen zaterdag 11 februari is Luuk Mannebeek 2e geworden op het NK judo onder 18 jaar.

Kwalificatie

Om deel te nemen aan het NK moest Luuk zich op 21 januari op het districtskampioenschap in Markelo plaatsen door een podiumplek te behalen. Luuk draait in zijn categorie mee met de internationale top, dus dit mocht eigenlijk geen probleem zijn. Hij wist dan ook vrij makkelijk een 1e plek in de wacht te slepen.

NK in Den Haag

Om 7.45 uur meldde Luuk zich afgelopen zaterdag in Den Haag om te wegen, waarna er om 9.00 uur begonnen werd met een warming-up met z’n clubmaatjes. Om 9.30 startten de wedstrijdstrijden. Luuk was de eerste ronde vrijgeloot en dus al door naar de tweede ronde. Hier trof hij Peeters die hij na een minuut in een houtgreep had liggen, helaas wist Peeters hier uit te komen binnen 20 seconden en leverede een wazari op. Vlak erna wist Luuk nog een wazari te scoren en was hij door naar de kwartfinale. Hier trof hij Eskander. Luuk weet al heel snel een waza-ari te scoren, en na 2 minuten judoën maakt Luuk een mooie ippon en staat hij in de halve finale. Hier treft hij Van der Ent; een lastige judoka waar hij al vaker tegenover heeft gestaan. Het wordt een spannende partij waar Luuk met nog anderhalve minuut op de klok een waza-ari tegen krijgt. Luuk blijft gecontroleerd judoën wat hem in de laatste 40 seconden een mooie ippon oplevert en… de finale!

In de finale treft hij La Fontaine, een jongen die een jaar ouder is en ook geselecteerd is voor de Europese cups. Het belooft dus een mooie finalepartij te worden. En dat wordt het ook! Luuk krijgt een paar mooie kansen maar het lukt hem steeds niet om te scoren. Luuk zet een mooie worp in maar wordt overgenomen en krijgt een waza-ari tegen. Hij ligt in een houtgreep waar hij niet meer uit komt, en zo wint La Fontaine de finale en eindigt Luuk op een mooie 2de plek.

Aanstaande vrijdag vliegt Luuk naar Fuengirola om deel te nemen aan een Europese cup waarvan het doel is plaatsing voor het EK, WK en EYOF (European Youth Olympic Festival).

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud