Losserse wethouder Jimme Nordkamp wellicht naar landelijke politiek

Losserse wethouder Jimme Nordkamp wellicht naar landelijke politiek

Jimme Nordkamp ( 26 ) heeft misschien zijn langste tijd als wethouder in Losser gehad. De Overdinkelnaar staat bij de komende Tweede Kamerverkiezingen op een verkiesbare plaats op de kandidatenlijst van PVDA-Groen Links en lijkt daarmee uit Losser te verkassen.

Had je eigenlijk al plannen in die richting?

Jimme: “Ik had niet de intentie om mij kandidaat te stellen voor een plek op de kandidatenlijst van de PVDA-GroenLinks omdat ik het enorm naar mijn zin heb als wethouder in Losser. Maar toen er vanuit de partij een beroep op mij werd gedaan, sloeg de twijfel toe en spookten allerlei gedachten door mijn hoofd. Uiteindelijk heb ik besloten op het verzoek in te gaan en heeft men mij op plaats 24 van de kandidatenlijst geplaatst”.

Hoe groot is de kans dat je naar Den Haag vertrekt?

Jimme: “Plaats 24 is gezien de laatste peilingen (20-25 zetels) een verkiesbare plek. Maar zeker is het uiteraard nog niet. Eerst is het woord aan de leden om de concept-kandidatenlijst vast te stellen en vervolgens aan de kiezer om het benodigde zetel aantal te verkrijgen. Een misschien lukt het wel niet, in dat geval blijf ik men alle plezier aan als wethouder van Losser”.

Het zou voor onze regio een goede zaak zijn weer een vertegenwoordiger uit Twente in het parlement te hebben. Wij hebben er wel vertrouwen in, want hoe het ook zij: Jimme steekt er met kop en schouders bovenuit.

 

Auteur: Henri Schuite
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud