Het Lossers Overdag Koor (LOK) viert tienjarig bestaan

Het Lossers Overdag Koor (LOK) viert tienjarig bestaan

Het Lossers Overdag Koor bestaat al sinds september 2012. Door omstandigheden kwam het er nog niet van dit te vieren. Maar donderdag 20 juli is het dan zover.

Viering jubileum

Om het jubileum luister bij te zetten zijn de afgelopen weken optredens verzorgd in het kader van Week van de amateurkunst en het Lossers Korenfestival. En hoewel zij geen presentatiekoor zijn, verzorgen ze toch ook een aantal keren per jaar een optreden in een verzorgingsinstelling in Losser of Oldenzaal. Dit doen ze met veel plezier.

Laagdrempelig, gezellig samen zingen

Het plezier staat sowieso centraal bij ons laagdrempelige, gezellig samen zingen koor, opgericht door Mirjam Spoelman en nog steeds onder haar enthousiaste leiding. Het repertoire varieert van licht klassiek tot evergreens, van Nederlands, Frans Spaans, Engels tot Zuid-Afrikaans. Al met al een brede variatie van muziekstijlen en talen.

Doelgroep van het koor zijn mensen die graag zingen, zonder verplichtingen die andere koren met zich meebrengen. Bovendien op een tijdstip in de middag, voor wie liever overdag zingt dan in de avonduren. En dat wordt gewaardeerd, want het ledental blijft stabiel rond de vijftig hangen.

De deelnemers komen niet alleen uit Losser, maar ook uit Enschede, Losser, Oldenzaal, De Lutte, Overdinkel, Beuningen en Denekamp. Met recht een Twents zangkoor.

De bezetting is zodanig dat ze prima vierstemmig repertoire kunnen zingen, hoewel ze bij de bassen en tenoren nog wel enkele nieuwe enthousiaste leden kunnen gebruiken. Bij de alten is er op dit moment juist een wachtlijst…

De repetities zijn op donderdagmiddag van half twee tot half vier, onderbroken door een gezellige koffie/thee (á 1,25) pauze. Meestal is er dan wel een jarige voor wie gezongen mag worden. Met als resultaat een kleine traktatie. (Dit is overigens niet verplicht…)

Wil je een keer vrijblijvend komen kijken bij, en/of meedoen aan een repetitie? Aanmelden kan via

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud