Lossernaren halen gratis GreenClip op

Lossernaren halen gratis GreenClip op

Vandaag kunnen 500 inwoners van Losser een gratis GreenClip ophalen bij Kringloopwinkel De Beurs aan de Gronausestraat.

Om in aanmerking te komen voor een gratis clip moest van te voren een reservering worden aangevraagd. In totaal worden er in Twente 5.000 GreenClips uitgedeeld. De GreenClip, een innovatie uit Twente, is ontworpen om het scheiden van gft-afval tijdens de warme dagen frisser en efficiënter te maken.

De GreenClip is een kleine groene clip, gemaakt van kunststof, die je aan de groene gft-container vastmaakt. Dit voorkomt broei en condensvorming in de container, wat resulteert in minder stank en minder kans op maden. Bovendien zorgt de luchtcirculatie voor minder gewicht en volume van het groente-, fruit- en tuinafval en gaat in de winter bevriezing tegen.

Het idee voor de GreenClip is ontstaan uit een persoonlijke frustratie van Lars Groters en Johan Mekenkamp uit Hof van Twente. “In de zomer zorgde de groene bak elke keer voor frustratie door de komst van maden en een onaangename geur,” legt Lars uit. Na een jaar van nadenken, tekenen, meten en testen, kwamen ze met een 3D-geprint prototype van de GreenClip, die meteen de interesse van Twente Milieu wekte.

Twente Milieu ziet de GreenClip als een handig en toegankelijk hulpmiddel om inwoners te helpen met het goed scheiden van hun gft-afval. “We zien nog steeds een grote hoeveelheid tuinafval en etensresten in het restafval. Dat is zonde,” zegt Bas Assink, manager Strategie & Beleid bij Twente Milieu. “Deels komt dit doordat inwoners het soms vies vinden om gft-afval te scheiden, dat is jammer. De GreenClip kan hier goed bij helpen.”

Hoewel alle 5.000 gratis GreenClips al gereserveerd zijn, kunnen geïnteresseerden een GreenClip bestellen op www.greenclip.nl.

Auteur: Peter Langela
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud