Langer zelfstandig met nieuwe technologie in de zorg

Langer zelfstandig met nieuwe technologie in de zorg

Maandag ondertekende wethouder Marian Oosterbroek de ledenovereenkomst van de Technologie & Zorg Academie (TZA). TZA biedt een platform rond innovaties in de zorg. Met het doel om de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van mensen te bevorderen. Gemeente Losser sluit zich bij dit initiatief aan om de kennis van de TZA ook voor het gemeentelijk zorgaanbod in te kunnen zetten.

We gebruiken dagelijks technologie om ons leven op allerlei manieren makkelijker te maken. Zo kan technologie ook een aanvulling zijn op het zorgaanbod. De TZA zet zich in om technologie en toepassingen te ontwikkelen die bijvoorbeeld het langer zelfstandig thuis blijven wonen bevorderen. 

Probeerservice: producten en innovaties in de praktijk testen

De probeerservice van de TZA maakt het mogelijk om zorgtechnologieproducten te testen. In deze online ‘bibliotheek’ kunnen zorgmedewerkers van partners een account aanmaken en producten lenen. Zo kunnen zij deze producten in de praktijk testen en hun gebruikservaring met andere zorgmedewerkers delen. Op die manier verbeteren we samen de kwaliteit van de producten.

Kompy Nano minifinder

Een voorbeeld van een product uit de probeerservice is de ‘Kompy Nano minifinder’. Met deze armband kunnen mensen met dementie langer zelfstandig thuis wonen en zelf de deur uit gaan. Mantelzorgers en familieleden kunnen dankzij de armband in de gaten houden waar hun naaste zich bevindt. Zij krijgen ook een signaal als hun naaste in nood is of in een onbekend gebied komt. In de bibliotheek vind je ook medicijndispensers, robotstofzuigers, elektrische draaisystemen, slimme lampen, etc.

De Technologie & Zorg Academie (TZA) Twente is een coöperatieve vereniging van (zorg) ondernemers, overheid en onderwijs. Meer info: https://tza-twente.nu/

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud