Klimaatescaperoom in Losser

Klimaatescaperoom in Losser

Op donderdag 19 oktober, tijdens de weekmarkt, organiseerde de gemeente Losser een opmerkelijk initiatief om de aandacht te vestigen op het veranderende klimaat en het belang van een gezamenlijke aanpak. Daar stond namelijk de Klimaatescaperoom, waar inwoners in 20 minuten worden uitgedaagd om met oplossingen te komen om te ontsnappen. Deze escaperoom is het begin van een groter plan om een strategie voor klimaatadaptatie te ontwikkelen. 

De klimaatescaperoom trok aardig wat belangstelling. Zo deden onder andere leerlingen van het Twents Carmel College mee. Ook verschillende dorpsraadsleden en ondernemers uit het centrum van Losser wisten uit de escaperoom te ontsnappen.

De Klimaatescaperoom in Losser markeert het begin van een breder initiatief om een klimaatadaptatiestrategie te ontwikkelen. Daarin staat beschreven hoe de gemeente omgaat met de gevolgen van klimaatveranderingen, zoals het aanleggen van wadi’s om hevige regenval op te vangen en het vervangen van bestrating door groen voor verkoeling in de zomer. Dat is van cruciaal belang om de effecten van klimaatverandering te op te vangen en de gemeente veerkrachtiger te maken. De gemeente wil ook een uitvoeringsprogramma maken. De gemeente roept haar inwoners op om actief deel mee te denken over hoe dit in Losser het beste aangepakt kan worden.

Wethouder van Essen, verantwoordelijk voor duurzaamheid: “Het is belangrijk dat we ons voorbereiden op de uitdagingen van klimaatverandering. Met deze escaperoom maken we een ludieke start om samen met onze inwoners het gesprek aan te gaan. Ik hoop dat de deelnemers van vandaag met ons verder willen praten hierover. We roepen iedereen op om betrokken te zijn en te helpen bepalen waar onze prioriteiten moeten liggen.

In 2024 organiseert de gemeente klimaatdialogen met inwoners en andere belanghebbenden, waarin risico’s worden besproken en prioriteiten worden gesteld, en de gemeente wil graag de input van haar inwoners. De gemeente Losser nodigt iedereen uit om deel te nemen aan dit gesprek over de toekomst van onze gemeenschap en de manier waarop we ons het beste kunnen voorbereiden op het veranderende klimaat. Wie wil meedenken en praten over dit onderwerp, kan zich opgeven bij de gemeente via , zij krijgen een uitnodiging als de klimaatdialogen starten.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Gemeente, Jeugd, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud