Judo Losser neemt deel aan Lentetoernooi in Beilen

Judo Losser neemt deel aan Lentetoernooi in Beilen

Zaterdag 25 maart werd er in Beilen voor de 38ste keer het Lentetoernooi georganiseerd. Wedstrijdjudoka’s van judoverenigingen uit noord en Oost Nederland streden op 8 tatami’s om het eremetaal. 

In het eerste blok stonden namens Judo Losser Pieter Zwolle, Floris Zwolle en Mischa Munsterman op de tatami.

  • Pieter zat in de categorie -10 jaar -27 kg. Met aanvallend judo won hij vier van zijn vijf partijen. Hiermee behaalde hij een verdiende 2de plaats.
  • Zijn broer Floris zat in de categorie -15 jaar -42kg. Hij besliste al zijn zes partijen met een ippon score in zijn voordeel. Hiermee werd hij kampioen in zijn categorie en mocht hij het goud in ontvangst nemen.
  • In een poule van 4 begon Mischa goed aan zijn 1e wedstrijd. Deze wist hij met ippon te winnen. In de 2e wedstrijd werd door de tegenstander goed verweer geboden, maar doordat Mischa meer liet zien werd deze wedstrijd gewonnen door een scheidrechterbeslissing.  De 3e wedstrijd werd er door Mischa flink geknokt, maar helaas ging hij als verliezer van de mat. De laatste wedstrijd in zijn pool wist hij weer te winnen met waza-ari. Voor de kruisfinale moest hij nog 1 wedstrijd spelen en met moeite werd deze in zijn voordeel beslist door de scheidsrechter. Met dit prachtige resultaat van 4 winnen en 1 verliezen mocht Mischa de 2e prijs in ontvangst nemen.
  • Mees, Sem en Jesse wisten alle drie één van hun drie partijen winnend af te ronden. Dit was niet voldoende voor de kruisfinales. Hiermee kwam er voor hen vroegtijdig een eind aan het toernooi.

    Op 8 april reizen de judoka’s van Judo Losser wederom af naar Drenthe om in Assen op het Bartje toernooi te strijden voor het eremetaal.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud