Judo Losser naar Hunebedtoernooi

Judo Losser naar Hunebedtoernooi

Zaterdag 4 november vond er in Borger het Hunebed judotoernooi plaats. Op dit toernooi streden wedstrijdjudoka’s uit Noord en Oost-Nederland om het eremetaal. Namens Judo Losser stonden Kay Speerstra, Mees Zwepink, Mischa Munsterman, Pieter Zwolle, Daan Haarman en Floris Zwolle op de tatami.

Kay Speerstra wist vier van zijn zeven partijen winnend af te ronden waardoor hij 4e werd in zijn poule en een mooie bronzen plak in ontvangst mocht nemen. 

Mees Zwepink heeft 2 partijen gewonnen en 2 partijen verloren waardoor hij 3e werd in zijn poule, dit was net niet voldoende voor een podiumplaats. 

Pieter Zwolle zat in de klasse -10 jaar 30 kg. Pieter won een partij met een heupworp en verloor zijn andere partijen met Ippon. Voor hem was het een leerzaam ervaring.

Daan Haarman heeft de 1e wedstrijd verloren met scheidsrechter beslissing. 2e, 3e gewonnen met ippon en 4e wedstrijd gewonnen met scheidsrechter beslissing. De 5e wedstrijd heeft hij verloren met scheidsrechter beslissing. Dit leverde een 3e plaats op…

Floris Zwolle won twee van zijn drie partijen in de poulefase. Omdat drie judoka’s dezelfde score hadden moest er opnieuw worden gespeeld. Met aanvallend judo wist Floris deze partijen nu overtuigend te winnen en plaatste zich voor de kruisfinales. In de finales won hij zijn zevende partij met een Tani O-toshi (offerworp). Tijdens de laatste partij werd er gespeeld om het goud. Met twee waza ari’s voor een Morote Seo Nage (schouderworp) en O Soto Otoshi (beenworp) wist hij de partij in zijn voordeel te beslissen. Met dit resultaat werd Floris kampioen in de klasse -15 jaar -42 kg.

Volgende maand reizen de judoka’s van Judo Losser af naar Hoogeveen om daar deel te nemen aan het Kersttoernooi.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud