Jubileumconcert 60 jaar Lossers Martinikoor

Jubileumconcert 60 jaar Lossers Martinikoor

Neem een pittoresk kerkje met goede akoestiek in Losser, ruim 80 toehoorders, het 22-koppige Martinikoor, voeg daar ook nog het bekende Losserse gitaar-duo Lizzy en Pim Weierink bij, hussel dat met de dirigent Paul Kempers en lady speaker Dagmar Stamborg. Dan heb je een geweldig recept voor een heel mooi concert. Een concert dat plaats vond op zondagmiddag 15 oktober.

Mooi da’j d’r bint

Dagmar verwelkomde de toehoorders met bovenstaande zin. Ze verwelkomde het 84-jarige erelid Johan Meijer, Johan is vanaf de oprichting van het Martinikoor, dus al 60 jaar, lid. Ze kondigde het koor aan dat onder het zingen van Venite Adoremus van Verdi de kerk binnen kwam lopen. Kippenvel moment.

Zeer gevarieerd programma

Onder leiding van dirigent Paul Kempers bracht het Martinikoor een gevarieerd muzikaal programma. Het repertoire omvatte diverse muzieksoorten die het koor door de jaren heen heeft vertolkt. Liefhebbers van klassiek, pop, en religieuze liederen, kwamen allemaal goed aan hun trekken.

Een dijk van een stem

Voor de pauze werden diverse klassiekers ten gehore gebracht, waaronder Per Crucem Tuam en Byzantijnse liederen. Vlak voor de pauze vroeg de voorzitter Eddy Kroeze aan het erelid Johan of hij nog een keer wilde meezingen in het koor, en wel om het overbekende 12 Rovers als solopartij te zingen. Johan, die wat slecht ter been is, naam plaats tussen de koorleden. Met zijn geweldige stem bracht hij de solo op een overtuigde manier alsof er een jonge kerel stond te galmen. Zijn benen laten hem dan soms wat in de steek, zijn longen zeker niet.

Gitaar-duo Lizzy en Pim Weijerink

Lizzy en Pim, hele goede bekenden in de muziekwereld, beten het spits af na de pauze. Lizzy met haar prachtige stem en Pim met zijn geweldige gitaarspel. Een aangename afwisseling na al dat vocale geweld van de heren. Vervolgens kwam er een groepje zangers naar voren die onder begeleiding van het gitaarspel van Pim “The Sounds of Silence” geschreven door Paul Simon ten gehore brachten.

Bohemian Rhapsody Het overbekende nummer in rapsodische vorm van de Britse rockgroep Queen werd vervolgens opgevoerd. Ook een lust voor het oor. De dirigent Paul begeleide het nummer op de piano. Er volgden nog enkele zeer fraaie nummers. Het concert werd afgesloten met Korobusjka een Russisch volkslied dat het verhaal vertelt over de marskramer en zijn ontmoeting met een meisje. Hans Smoors vertolkte de solopartij op een voortreffelijke manier. Kortom een concert waar iedereen heeft van genoten.

Nieuwe leden

Voorzitter Eddy vertelde dat ook het Martinikoor niet aan de vergrijzing ontkomt. Hij roept belangstellende mannen dan ook op een repetitie mee te maken op de dinsdagavond in de repetitieruimte aan de Frederikstraat in Losser. Aanmelden kan o.a. via

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Evenementen, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud