Huisvesting met begeleiding voor 8 jongeren

Huisvesting met begeleiding voor 8 jongeren

De gemeente Losser gaat met een aantal partijen huisvesting realiseren voor 8 jongeren voor wie vanaf hun 18e jaar een woonplek inclusief lichte begeleiding noodzakelijk is. Het pand Sportlaan 23 wordt eerst grondig opgeknapt. In dit pand zaten eerder het café van Boy Hassing en Aveleijn.

De hulpverleners die in de toekomst gaan helpen op de locatie, hebben inmiddels de omwonenden geïnformeerd. Na de renovatie van het pand zullen de jongeren geleidelijk in het pand trekken om rustig op te starten. Het is nog niet bekend wanneer de eerste bewoners in het pand trekken. Ze gaan een lage huur betalen. De sanitaire voorzieningen en keuken/woonkamer zijn voor gemeenschappelijk gebruik. De jongeren zullen begeleiding ontvangen vanuit een zorgaanbieder, middels een Wmo-indicatie (Wet Maatschappelijke Ondersteuning).

Gemeenschappelijke actie

Voor deze groep jongvolwassen is er niet of nauwelijks passende woonruimte, waardoor zij vanwege niet passende wet- en regelgeving, tussen wal en schip dreigen te vallen. Daarom hebben de gemeente, Domijn, WoonStAP Enschede en zorgaanbieder ZAZ Welzijn de handen ineengeslagen om te komen tot een passende woonplek inclusief lichte begeleiding voor deze jongeren.

.

Auteur: Theo Kip
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud