Hans Heideman krijgt eervolle plek op Brueghelpad

Hans Heideman krijgt eervolle plek op Brueghelpad

Dertig jaar nadat zijn vrouw het basisidee voor het Brueghelpad bedacht, een Losserse variant op de Hollywood Walk of Fame, ziet Hans Heideman nu zijn eigen voetstappen in beton vastgelegd.

De 76-jarige Heideman heeft deze eer vooral te danken aan zijn indrukwekkende bijdrage aan de gemeenschap van Losser. Zijn betrokkenheid varieert van het ontwerpen van negentien prijswinnende praalwagens voor de Martini Kerlkes, tot zijn inzet voor het behoud van de (middeleeuwse) huisstijl van Brueghel.

In november 1993 werden de eerste voetstappen voor het Brueghelpad vastgelegd. Maar Heideman’s bijdragen reiken verder dan het Brueghelpad. Hij was actief voor zowel het Openluchttheater Brilmansdennen als Erve Kraesgenberg, en was ook betrokken bij de oprichting van het Partnerschap Losser Emsbüren. Daarnaast heeft hij vijf jaar lang taalles gegeven aan bij het Taalpunt Losser.

De voetstappen van Heideman zullen in september een eervolle plek krijgen naast ’t Lossers hoes.

Bruegheliaans Festijn

Het Bruegheliaans Festijn in Losser vindt zijn oorsprong in 1981 toen Wilfried Kok van Hotel Marktzicht voor toeristen een feest organiseerde geïnspireerd door middeleeuwse taferelen uit de schilderijen van Pieter Brueghel. Dit Belgische concept werd later door Losser geadopteerd en uitgebreid met diverse elementen, zoals het ‘Eurofolk’ in 1990. In 1993 introduceerde Hans Heideman het Brueghelpad naast Restaurant De Oude Apotheek, waar voetafdrukken van prominente Lossernaren te vinden zijn. Inmiddels is het pad verplaatst naar een locatie bij ’t Lossers Hoes.

Bron en foto: Facebookpagina Bruegheliaans Festijn.

 

Auteur: Peter Langela
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud